Waterschap Noorderzijlvest


Noordelijk belastingkantoor waterschappen
4-7-2006

Persbericht - De waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa's en wetterskip Fryslân hebben de intentie hun afdelingen Belastingen in één kantoor onder te brengen. Alle voorbereidingen zijn erop gericht om op 1 september 2007 te starten met het samenwerkingsverband.

Besluitvorming samenwerking belastingen
Aan de algemene besturen van de drie waterschappen wordt gevraagd formeel in te stemmen met de samenwerking. Als vestigingsplaats wordt Hoogkerk voorgesteld. Het algemeen bestuur van waterschap Noorderzijlvest spreekt zich hier woensdag 12 juli 2006 over uit. Het algemeen bestuur van Waterschap Hunze en Aas heeft in zijn vergadering van 28 juni 2006 ingestemd met het voorstel, bij wetterskip Fryslân staat het 11 juli op de agenda.

Voordelen voor burgers
De samenwerking in één belastingkantoor zal aanzienlijke besparingen opleveren, waardoor de kosten om een belastingaanslag te maken flink lager kunnen worden. Voor Noorderzijlvest levert dit op termijn een besparing op van circa 650.000 euro per jaar. Een voordeel dat ten goede zal komen aan de belastingbetaler in het gebied. Deze samenwerking zal niet leiden tot gedwongen ontslagen.