Gemeente Breda

Gemeente honoreert initiatieven Hart voor je Buurt

Burgemeester en wethouders honoreren 39 van de 43 subsidieverzoeken in de 2e ronde van de campagne Hart voor je Buurt.

Drie verzoeken uit de 1e ronde zijn opnieuw in behandeling genomen, waardoor in totaal 46 verzoeken zijn beoordeeld. Het totaalbedrag van de gehonoreerde verzoeken is ruim EUR 75.000,= . De verzoeken van maximaal EUR 5.000,= zijn voor initiatieven van bewoners. Zij dragen bij aan de saamhorigheid en willen zelf actie ondernemen voor een leefbaarder buurt, wijk of dorp.

In deze 2e ronde werden ook drie aangehouden verzoeken uit de 1e ronde opnieuw behandeld, omdat nieuwe inzichten daartoe aanleiding gaven. In deze 2e ronde ontving de gemeente 43 nieuwe verzoeken. Alle verzoeken voldoen aan de criteria van Hart voor je Buurt. In totaal komen 39 aanvragen voor subsidie in aanmerking.

Met de zomer en de vakantie in het verschiet zijn er veel aanvragen voor (middelgrote) straat- en buurtfeesten, maar ook voor culturele evenementen en activiteiten voor kinderen. In een aantal gevallen krijgen de aanvragers het maximale bedrag van EUR 5.000,=. Ook deze keer is er subsidie voor het plaatsen van poorten voor een betere veiligheid en voor organisatie van activiteiten en (culturele) evenementen voor een hele buurt of wijk. Enthousiaste buurtbewoners nemen verwaarloosde stukjes "groen" onder handen of fleuren hun straat op met bloembakken door enthousiaste buurtbewoners. De initiatieven passen binnen de criteria van Hart voor je Buurt.

De ingediende verzoeken zijn als volgt verdeeld:


- Straat- en buurtfeesten en culturele en/of andere evenementen (29).


- Het (her)inrichten van speeltuintjes (6)


- Verbetering van de veiligheid de buurt en het opheffen van onveilige situaties (3).


- Verbetering en opfleuren van de wijk (4).


- Diversen (4) .

De gehonoreerde aanvragen komen uit Breda Zuid-Oost (22), Breda Noord-West (6) en Noord-Oost (8), het centrum (4) en Breda Zuid-West (6).

De indieners van een subsidieverzoek krijgen persoonlijk bericht. Een eventueel afgewezen aanvraag wordt in een beschikking gemotiveerd. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend als gevolg van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Hart voor je Buurt sluit met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken een overeenkomst met afspraken over de afrekening.

Breda, 4 juli 2006.