Gemeente Oud-Beijerland


Tekenwedstrijd omslag begroting 2007 - 2010

Het is in Oud-Beijerland al jaren traditie dat de omslag van de jaarlijkse begroting wordt opgeluisterd met `kunst'. In het verleden werden professionele kunstenaars uitgenodigd om aan de hand van een thema een `proeve van bekwaamheid' in te leveren. De laatste jaren werd de creativiteit van medewerkers, college- en raadsleden op de proef gesteld. Voor de begroting 2007 - 2010 doet het gemeentebestuur een beroep op de jeugdige inwoners van Oud-Beijerland om een tekening te maken voor de omslag. De tekenwedstrijd krijgt dit keer geen specifiek thema mee, maar het ontwerp moet wel passend zijn voor de begroting van de gemeente Oud-Beijerland. Alle kinderen tot en met 15 jaar worden van harte uitgenodigd om een kunstwerk (tekenen, schilderen, plakken en knippen; alles mag) te maken. Naast leuke prijzen voor de drie meest creatieve inzendingen, is er voor de winnaar `eeuwige roem'. Immers, een jaar lang siert zijn/haar kunstwerk de gemeentebegroting en daarna wordt het document in het archief bewaard voor het nageslacht!

Zoals gezegd, mogen alle kinderen tot en met 15 jaar uit Oud-Beijerland meedoen. Natuurlijk zijn er enkele spelregels, zoals:
* één kunstwerk per inzender;

* de tekeningen worden eigendom van de gemeente Oud-Beijerland;
* minimale afmeting van de tekening is A4-formaat;
* over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd;
* uiterlijke inleverdatum is 22 augustus 2006 om 17.00 uur in het Gemeentehuis.

Om de tekeningen te beoordelen is een speciale jury in het leven geroepen. Deze bestaat uit:

* mevrouw T. Netelenbos (burgemeester)

* de heer J. van Buuren (wethouder financiën)
* de heer J. Gielen (kunstenaar)

* de heer A.J. Waardenburg (voorlichter)

De prijswinnaars ontvangen uiterlijk vrijdag 8 september 2006 bericht. De prijsuitreiking is op donderdag 28 september om 16.30 uur. Welke prijs gewonnen kan worden, blijft nog een verrassing. Van alle ingezonden tekeningen wordt een tentoonstelling gehouden in het Gemeentehuis; deze wordt tijdens de prijsuitreiking feestelijk geopend door burgemeester T. Netelenbos en de winnaar.