Technologiebranche rationaliseert beursbeleid

Fhi

Per jaar voortaan één beurs in het voorjaar

Vanaf het voorjaar van 2007 is er in Nederland elk voorjaar één vakbeurs voor de technologiebranches. De grootste, tweejaarlijkse, technologievakbeurs, HET Instrument verschuift in 2008 van het najaar naar het voorjaar, terwijl de beide andere, kleinere soortgenoten, Electronics & Automation en Medisch Instrument/ZorgTotaal ook in 2007 en de daaropvolgende oneven jaren in het voorjaar blijven. FHI, federatie van technologiebranches maakte dit bekend als uitkomst van de recent gehouden Algemene Ledenvergaderingen van de branches Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie.

FHI-directeur Kees Groeneveld toonde zich verheugd over de besluitvorming rond de beurzen. Een jarenlang gekoesterde wens gaat nu in vervulling: voor de verschillende branches elk jaar een expositiemogelijkheid, steeds in hetzelfde jaargetijde en in tijd uit de buurt van beurzen die aan de lowtech-kant aanpalend zijn. Qua trend in beurzenland constateert FHI dat de hausse van kleinere beursjes met een hoge cateringcomponent aan het voorbijgaan is. De brancheorganisatie ziet wel een blijvende rol en functie voor één- of hooguit tweedaagse conferenties die inhoudelijk echt iets te bieden hebben in kennisoverdracht, discussie en netwerken. Naast de Electronics & Automation beurs, die in 2007 op 23, 24 en 25 mei draait in de Jaarbeurs Utrecht, zullen we voor de branche industriële automatisering in diezelfde week een volkomen zelfstandige conferentie organiseren onder de oude titel FlowShow.

HET Instrument vindt dit jaar, in 2006 nog in het najaar plaats, van 30 oktober tot en met 3 november. Voor 2008 staat de 27e editie ook al gepland: van 19 tot en met 23 mei.