Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 28 juni 2006

StreetMasters 2006
Inline & Skateboarding, BMX, break- & streetdance

Zuid-Hollandse Kampioenschappen StreetMasters verplaatst.

De organisator van het evenement Streetmasters, Stichting Playground is zijn voorronde op het skatepark Malieveld kwijt. In eerste instantie was er met de gemeente Den Haag vrij snel een akkoord bereikt over het evenement. Echter het verstrekken van de vergunning voor de voorronde op 15 juli is op het laatste moment tegengehouden door Staatsbosbeheer. Verwoede pogingen van zowel Playground als van de gemeente Den Haag om het evenement alsnog op het Malieveld plaats te laten vinden, hebben tot niets geleid.

De belangrijkste reden bleek geluidsoverlast en het reeds volle programma op het malieveld. Aangezien er al erg veel belangstelling voor het evenement is, werd er naarstig gezocht naar een oplossing. De Kampioenschappen worden nu verplaatst. Het Skatepark op het malieveld is het enige Skatepark wat voor alle discipline binnen het onderdeel sport (skateboarding, inline en BMX) van een passend niveau is. Met extra steun van de gemeente Den Haag wordt nu het Skatepark in het Zuiderpark tijdelijk aangepast om dit park toch op het wenselijke niveau te brengen voor het Zuidhollands Kampioenschap. Voor het onderdeel dans (streetdance en breakdance) kunnen wij prima bij het Skatepark Zuiderpark terecht door een samenwerking met de buurman, de rolschaatsbaan. De Haagse voorrondes hebben in het Zuiderpark (Dr. P. Droogleever Fortuynweg) een waardig alternatief gevonden. De deelnemers die niet op eigen gelegenheid naar de nieuwe locatie kunnen komen worden met bussen vanaf het Malieveld vervoerd naar het skatepark in het Zuiderpark. Tussen 09:30 uur en 13:00 uur zullen de bussen rijden. Op deze manier blijft de goede bereikbaarheid van het evenement gewaarborgd.

Door het snel en effectief reageren van stichting Playground en de gemeente Den Haag gaan de voorbereidingen voor dit unieke evenement gewoon door zoals gepland. Het project zal door dit voorval verder geen vertraging of schade oplopen. Op www.streetmaster.nu vindt u aanvullende informatie.

Inschrijven voor de wedstrijden voor de Streetmasters kan via www.streetmasters.nu of op de dag zelf om 10:00 uur (bij de informatiebalie).

Contact:
Pers

Rock 'n' Roll Highschool
Jasper Dijkstra
jasper@rocknrollhighschool.nl
tel: +31(0) 10 - 20 67 230

Productie:
Stichting Playground
Kuno Bakker
kuno@danceground.nl
tel: +31 (0) 6 - 24 25 37 58


---- --