Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juli 2006

Bromfietser gewond

Enschede

Een 43 jarige man uit Enschede is op maandag 3 juli om 18.55 uur bij een ongeval op de Potsweg in Enschede gewond geraakt. De man reed op zijn bromfiets over de Oldenzaalsestraat. Bij de verkeerslichten had hij waarschijnlijk te laat door dat ze op rood stonden en wilde uitwijken voor het verkeer. Hierbij schoot hij in de berm en kwam ten val. Hij gleed het naastgelegen fietspad op waarna hij tegen een paal tot stilstand kwam. De bromfietser raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-084505)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen in de nacht van maandag 3 juli op dinsdag 4 juli een man met een fiets aan de hand lopen over de Boulevard in Enschede. De man viel op doordat hij het achterwiel van de fiets omhoog hield. Bij het zien van de politieagenten liet de man de fiets los en liep rustig verder. De man werd op zijn gedrag aangesproken en verklaarde dat de fiets niet van hem was. Hierop hielden de agenten de 21 jarige Enschedeër aan en namen hem mee voor verhoor. De fiets werd weer teruggezet op de plek waar hij was weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-084599)

Politie houdt schennispleger aan

Enschede

Politieagenten hielden op maandag 3 juli om 23.20 uur een 41 jarige Enschedese schennispleger aan. De man fietste om 23.10 uur twee politieagenten op de Ravenhorsthoek voorbij. De agenten zagen dat de man naakt op zijn fiets zat en spraken hem aan. De man fietste hard weg en de lopende agenten zetten de achtervolging in. De afstand werd te groot en de hulp van andere agenten werd ingeroepen. Deze konden de inmiddels aangeklede man uiteindelijk aanhouden op de Geessinkweg. De Enschedeër werd meegenomen naar het politiebureau en is voor verhoor opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-084558)

Lastige mannen aangehouden

Enschede

In de nacht van maandag 3 juli op dinsdag 4 juli zagen surveillerende politieagenten om 03.20 uur een man plassen tegen een kantoorpand aan de Brammelerstraat in Enschede. De agenten stapten uit hun auto en spraken de man aan. Tegen de man werd gezegd dat hij een bekeuring zou krijgen. De 23 jarige Hengeloër begon te schreeuwen en wilde zijn personalia niet verstrekken. Hierop werd de man aangehouden voor het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Een 19 jarige Hengelose vriend van de verdachte bemoeide zich met de aanhouding en liep de agenten in de weg. Hij werd ook aangehouden en is ter ontnuchtering opgesloten. De twee mannen zijn inmiddels met een aantal bekeuringen op zak in vrijheid gesteld. (06-084613)

Diefstal roosters opgelost

Delden

De politie heeft met de aanhouding van een 29 jarige Enschedeër diefstal van ijzeren roosters opgelost. Een getuige belde op maandag 3 juli om 07.25 uur de politie om door te geven dat bij een slooppand aan de Jan Lucaskamp in Delden ijzeren roosters werden weggenomen. De getuige gaf het kenteken van de auto en aanhanger door. Agenten gingen bij het pand een kijkje nemen maar troffen de auto daar niet meer aan. De politie stelde een nader onderzoek in en trof bij twee inzamelaars de ijzeren roosters aan. De inzamelaars gaven de agenten het signalement van de man die de roosters had gebracht. Op dinsdag 4 juli om 05.30 uur kon de Enschedeër in zijn woning worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. (06-084054)

Politie houdt twee winkeldieven aan

Denekamp

Op maandag 3 juli om 17.30 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Eurowerft in Denekamp. Een getuige had het kenteken van de auto van de dieven opgeschreven en gaf dit aan de agenten. De mannen, een 30 jarige Deventernaar en een 23 jarige man uit Leeuwarden, konden om 18.00 uur op de Oldenzaalsestraat in Denekamp worden aangehouden. De mannen waren die dag om 17.00 uur in de winkel geweest. Na het vertrek van de mannen merkte een verkoopster dat zij een navigatiesysteem en meerdere digitale camera's miste. Enige tijd later kwam een van de mannen wederom de winkel binnen. Hij ging naar de verkoopster en vertelde haar dat hij een navigatiesysteem van een kennis had gekocht. Hier zat geen instructieboekje bij. De man verzocht de verkoopster hem een instructieboekje te overhandigen. De verkoopster werkte niet mee en de man liep boos de winkel uit. Een getuige ging de man achterna en noteerde het kenteken. De auto van de mannen werd voor sporenonderzoek in beslag genomen. In de auto werden geen gestolen spullen aangetroffen. De beide mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (06-084453)

Bromfietser aangereden

Deurningen

Een 34 jarige man uit Delden is bij een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Deurningen gewond geraakt. De bromfietser reed op maandag 3 juli om 07.55 uur op de Oldenzaalsestraat en werd bij de ingang van een parkeerterrein van een horecagelegenheid door een automobilist over het hoofd gezien. De 26 jarige automobilist uit Hengelo reed in dezelfde richting van de bromfietser, wilde rechtsaf het parkeerterrein oprijden en verleende geen voorrang aan de bromfietser. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-084060)

Politie houdt man aan bij burenruzie

Hengelo

Bij een burenruzie op de Jacob Marisstraat in Hengelo heeft de politie op maandag 3 juli om 09.35 uur een 52 jarige bewoner aangehouden. De man zou woorden hebben gehad met een 51 jarige Rotterdammer die bij een vriendin op bezoek was. De 52 jarige was zo kwaad dat hij een bijl pakte en daarmee door het openstaande keukenraam sloeg waar op dat moment de Rotterdammer stond. Deze kon nog net opzij springen en de klap afweren. Hij raakte wel licht gewond aan zijn onderarm. De 52 jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Onbekend is op dit moment waar de ruzie over ging. (06-079146)

Taxichauffeur mishandeld en bedreigd; politie houdt twee mannen aan

Enschede

De politie heeft op maandag 3 juli twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht op vrijdag 23 juni om 02.45 uur een taxichauffeur te hebben mishandeld en bedreigd. De 33 jarige Enschedese taxichauffeur was die nacht met zijn werk bezig toen hij door de twee mannen werd lastig gevallen. De drie kenden elkaar van een samenwerking uit het verleden. De twee Enschedese verdachten van 25 jaar en 26 jaar zagen de taxichauffeur en gingen zich vervelend gedragen. Ze spuugden het slachtoffer meerdere keren. Toen de taxichauffeur hier een opmerking overmaakte werd hij mishandeld. Het slachtoffer raakte licht gewond en deed bij de politie aangifte van mishandeling, bedreiging en belediging. De verdachten werden na hun aanhouding voor verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-079146)

Doorrijder meldt zich bij de politie

Vroomshoop

Een 37 jarige vrouw uit Vroomshoop heeft zich op maandag 3 juli bij de politie gemeld als doorrijder van een aanrijding. De vrouw was op zaterdag 1 juli jl. op de parkeerplaats aan de Koele met haar voertuig tegen een geparkeerde auto aangereden. Zonder haar identiteit bekend te maken verliet zij de plaats van het ongeval. De politie stelde een onderzoek in en plaatste een getuigenoproep. De 37 jarige hoorde op de radio dat zij werd gezocht en meldde zich. Tijdsdruk zou de vrouw hebben doen besluiten om de parkeerplaats na de aanrijding te verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.