Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (4/7)

TILBURG, 4 juli 2006

Dronken man rijdt tegen hek

MOERGESTEL/ OISTERWIJK: De politie heeft vannacht op aanwijzing van een getuige omstreeks 00.40 uur op de Heuvelstraat in Moergestel een 34-jarige Tilburger aangehouden omdat hij kort daarvoor met zijn auto doorgereden was na een aanrijding in Oisterwijk. Tevens bleek de verdachte onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies maar liefst 1365 ugl. (circa 3,1 promille). Dit is ruim zes keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs wordt ingenomen.

De Tilburger reed met zijn auto over de Lind in Oisterwijk in de richting van de Dorpstraat. Op deze kruising is de gemeente met werkzaamheden bezig. De kruising is afgezet door een hekwerk. Tevens zijn de werkzaamheden met diverse verkeersborden duidelijk kenbaar gemaakt. De bestuurder reed met zijn auto zonder te remmen tegen het hekwerk aan . Hierdoor ontstond schade aan de afrastering. Een getuige verklaarde later dat de auto circa 10 minuten tegen het hek bleef staan. Daarna reed de auto al slingerend weer weg, daarbij een rotonde aan de verkeerde zijde op rijdend. De getuige, die de dronken bestuurder volgde, belde ondertussen de politie. Tijdens deze rit ontstonden volgens de melder enkele bijna aanrijdingen. Tussen Moergestel en Hilvarenbeek kon de politie de auto van de beschonken man aan de kant zetten.

Ex-werknemer aangehouden voor inbraak bedrijfspand

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.00 uur met toestemming van de officier van justitie een 33-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een bedrijfspand aan de Nimrodestraat. De verdachte is een ex-werknemer van het bedrijf waar de inbraak plaats vond. In de auto die voor de woning stond van de verdachte lagen papieren afkomstig uit de gestolen kluis. Hij is daarop gearresteerd. De inbraak vond rond 02.00 uur plaats. De ruit van de voordeur was ingegooid met een steen. Uit het pand is de kluis met daarin een onbekend geldbedrag en papieren gestolen. De politie vermoedt dat er nog een tweede dader betrokken is bij deze inbraak en zet het onderzoek voort. De verdachte is ingesloten.

Politie waarschuwt voor insluipingen

TILBURG: De politie van het district Tilburg waarschuwt de inwoners, om extra alert te zijn op insluipingen. In het gehele district dat naast Tilburg ook Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk omvat, was de afgelopen maand een sterke toename te zien van het aantal insluipingen. Zo werden in juni 19 woningen door insluipers bezocht, terwijl dat in de maand mei nog 9 was. De politie vermoedt dat door het warme zomerweer veel inwoners de woning niet goed afsluiten.

De insluipingen vinden plaats via niet afgesloten deuren (niet op het nachtslot en / of vergrendeld) en openstaande ramen. Soms is de werkwijze niet duidelijk omdat er geen braaksporen te vinden zijn. De politie adviseert om de woning goed af te sluiten. Verder worden de bewoners aangeraden om tijdens de vakantie afspraken te maken met buurtbewoners of familie om de woning een bewoonde indruk te geven. Ook is het raadzaam om de woning te beveiligen volgens het Keurmerk Veilig Wonen en gebruik te maken van de vakantiekaart. De politie beschikt dan over een adres van de sleutelhouder en zal de woning indien mogelijk betrekken in de surveillance. Meer preventietips zijn te vinden op de politiewebsite www.politiemwb.nl

Insluipingen in het district Tilburg (incl. Oisterwijk, Hilvarenbeek en Goirle)

Maand

2005

2006

Januari

7

9

februari

4

5

maart

13

8

April

19

10

Mei

19

9

Juni

12

19

Totaal

93

60

De insluipingen in juni vonden plaats in:
Tilburg: Enschotsestraat, Schubertstraat, Professor Verbernelaan, Meerkoldreef, Bosscheweg Keizersveerlaan, Professor Gimbrerelaan, Ardennenlaan en Schubertstraat,
Oisterwijk: Kerkstraat, Dommel, Olmenpad, de Lind, De Schelf, Goirle: Bodepad
Berkel Enschot: Molenstraat
Riel: Zandeind

Automobilist valt in slaap
Eenzijdig verkeersongeval rijksweg A-58 t.h.v. Moergestel

MOERGESTEL: Een 21-jarige man uit Budelschoot en een 31-jarige man uit Hamond zijn vannacht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op Rijksweg A-58. De 21-jarige automobilist reed in de richting van Eindhoven. De bijrijder lag te slapen. Ter hoogte van Moergestel viel de bestuurder ook in slaap. Hij raakte van de weg en kwam met zijn voertuig in de berm terecht. De auto is daarna een aantal keren over de kop gegaan en raakte daarbij een lichtmast. De auto kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder kon uit de auto komen. De bijrijder werd door de brandweer en ambulance middels een plank uit de auto gehaald. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het
Elisabethziekenuis. De bestuurder, die erg geschrokken was, heeft vermoedelijk een gekneusde long. Het andere slachtoffer klaagde over nek en schouderpijn.

Jongens verdacht van brandstichting

HILVARENBEEK: Een bewoner aan de Laagspul heeft vannacht samen met zijn buurman twee 17-jarige jongens uit Hilvarenbeek overgedragen aan de politie omdat zij volgens hem brand hadden gesticht midden op de weg. De getuige verklaarde dat hij twee jongens langs zijn huis zag fietsen, een derde jongen rende daar achter aan. Toen hij naar buiten keek zag hij iets branden. Hij is toen naar buiten gerend en heeft twee jongens samen met zijn buurman tegen gehouden. De jongens ontkenden het brandje gesticht te hebben. Volgens hen brandde het al toen zij passeerden. Uit de politiemutatie wordt niet duidelijk wat er nu precies in brand stond. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

TILBURG: De politie van het team Tilburg West is een onderzoek gestart naar aanleiding van een incident dat gisteravond plaats vond op de Gregoriusstraat. Een 15-jarige jongen was daar met een paar vrienden rond 21.15 uur aan het voetballen. Hij kreeg ruzie met een jongen uit de buurt. Later kwam daar een broer van die buurtgenoot bij staan. Deze begon de 15-jarige jongen te slaan. Beiden raakten met elkaar in gevecht. Na enkele minuten werden zij door omstanders uit elkaar gehaald. Kort hierna kwam de vader van de twee jongens naar buiten. Hij sloeg de 15-jarige jongen met de vlakke hand in het gezicht en duwde hem op de grond. Daarna kreeg het slachtoffer nog twee slagen tegen het hoofd. Hij had pijn aan zijn rechterschouder en aan zijn onderrug. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Tilburgs meisje steelt lipgloss

TILBURG: Gisterenmiddag is een 13-jarig meisje in een drogisterij aan het Wagnerplein betrapt op winkeldiefstal. De dievegge had een lipgloss ter waarde van 9,95 in haar tas gedaan. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Ze is door een beveiligingsmedewerker tegen gehouden en overgedragen aan de politie. Het Tilburgse meisje wordt doorverwezen naar bureau HALT.

Politie houdt extra toezicht bij zwembad

GOIRLE: De politie houdt extra toezicht s avonds en s nachts bij het zwembad aan de Fabriekstraat. Gisteravond waren er circa tien jongeren aan het zwemmen terwijl het bad gesloten was. Een medewerkster van het bad die ter plaatse kwam vanwege een geplande training van de brandweer werd daarbij onheus door enkele zwemmers bejegend. Later bleek dat haar fiets vernield was. Vannacht heeft de politie rond 00.00 uur drie bekeuringen uitgedeeld aan illegale zwemmers.

Auteur: Willem van Hooijdonk