Ingezonden persbericht


Seagate introduceert snelle centrale opslag voor kleine kantoor- en thuisnetwerken

Nieuwe lijn Maxtor Shared Storage II-oplossingen voor netwerkopslag en backups levert capaciteit tot 1 TB, automatische databeveiliging en Gigabit Ethernet voor snelle datatransporten en bestandsuitwisseling

Amsterdam, 04 Juli 2006 ­ Seagate Technology introduceert een nieuwe, innovatieve lijn opslagoplossingen waarmee gebruikers digitale content via een centrale locatie op een klein kantoor- of thuisnetwerk kunnen ontsluiten, uitwisselen en beveiligen. De Maxtor Shared Storage(TM) II productlijn zorgt voor gemakkelijke en volautomatische dagelijkse backups van zakelijke documenten, administratieve gegevens, foto's, muziek en andere digitale bestanden die op verschillende netwerk-gekoppelde computers zijn opgeslagen, zonder gedoe met tapes, CD's of DVD's. De oplossing biedt moeiteloos databeheer en effectieve beveiliging voor omgevingen tot 20 PC's of Macs en ontslaat kleinzakelijke gebruikers en hobbyisten van de tijdrovende maar belangrijke verplichting van het regelmatig veilig stellen van kostbare gegevens.

De Maxtor Shared Storage II-oplossingen laten zich eenvoudig en snel (binnen vijf minuten) via het netwerk installeren, zonder tussenkomst van technische specialisten. De EasyManage(TM) CD creëert automatisch een icoon op het bureaublad voor snelle toegang tot een gezamenlijke map en een serie persoonsgebonden, wachtwoord-beschermde netwerkmappen. Een Gigabit Ethernet-aansluiting zorgt voor snelle datatransmissie en bestanduitwisseling tussen systemen in vaste en draadloze netwerken. En de SimpleView(TM)-functie, die fungeert als een soort ingebouwde IT-beheerder, levert in één oogopslag gedetailleerde, actuele backup- en opslaginformatie over alle gebruikers op het netwerk.

Met het oog op extra bescherming kunnen gebruikers automatisch en op instelbare tijden content van de Maxtor Shared Storage II-oplossing kopiëren naar een USB-gekoppeld extern opslagsysteem voor decentrale data-rotatie. De Maxtor Shared Storage II-oplossingen zijn leverbaar in uitvoeringen met één of twee schijven, met opslagcapaciteit tot één terabyte (1000GB). De dual-drive uitvoering met terabyte-capaciteit kan worden geconfigureerd als RAID 1-oplossing (met disk-mirroring), waarbij beide schijven exacte kopieën van elkaar bijhouden, zodat bij uitval van de ene schijf de andere de taken kan overnemen, zonder verlies aan gegevens. De Maxtor Shared Storage II-oplossing is voorzien van twee USB-poorten voor aansluiting en gezamenlijk gebruik van twee USB-printers of twee extra externe opslagdrives, of een combinatie daarvan. Het organiseren van bestanden wordt kinderspel dankzij de exclusieve Drag and Sort(TM)-functie, die automatisch 100 verschillende Windows-bestandstypes herkent, sorteert en ze in afzonderlijke mappen voor bijvoorbeeld muziek, foto's, films, webcontent, software of documenten zet. De gebruiker hoeft de bestanden alleen maar naar de desktop-icoon te slepen, waarna ze automatisch worden gesorteerd.

"In antwoord op de toenemende vraag naar eenvoudige, gebruiksvreindelijke netwerkopslag voor de consumentenmarkt richt Seagate zich op levering van een breed scala volledig geïntegreerde producten met robuuste functionaliteit voor het moeiteloos opslaan, beschermen, beheren en uitwisselen van content tussen verschillende computersystemen," verklaart Jim Druckrey, senior vice president en general manager van Seagate Branded Solutions. "Of het nu gaat om kleinzakelijke kantooromgevingen of thuisnetwerken, onze gebruikers kunnen hun voordeel doen met onze technische ervaring en innovatieve slagkracht voor het beheren van hun snel groeiende volumes digitale content."

Bij installatie in een thuisnetwerk onderscheidt de Maxtor Shared Storage II-oplossing zich door de mogelijkheid om media-content te streamen op compatibele UPnP audiovisuale digitale media-adapters voor het bekijken en beluisteren van muziekclips of films op entertainment-apparaten elders in het netwerk. Verschillende gezinsleden kunnen bijvoorbeeld gelijktijdig naar muziek luisteren via een netwerkgekoppelde geluidsinstallatie op een slaapkamer, een film bekijken via het home-cinema-systeem in de woonkamer en vakantiefoto's bekijken op een notebook in de keuken. De Maxtor Shared Storage II-oplossingen voldoen aan de richtlijnen van de DLNA (www.dlna.org) en zijn compatibel met een breed scala digitale entertainment-apparaten van vooraanstaande leveranciers van consumentenelektronica. Voor het uitwisselen en streamen van bestanden hoeft er geen actieve PC of Mac in het netwerk te staan.

De nieuwe serie Maxtor Shared Storage II-oplossingen voldoet aan strenge milieurichtlijnen (RoHS). Seagate hecht grote waarde aan het naleven van alle toepasselijke wet- en regelgeving voortvloeiend uit de Europese RoHS-richtlijn (Restriction of Hazardous Substances) die beperkingen oplegt aan het gebruik van lood, kwik, cadmium, zeswaardig chroom, polybroombifenylen (PBB's) en polybroomdifenylethers (PBDE's) in elektrische en elektronische producten.

Beschikbaarheid en prijzen
De Maxtor Shared Storage II-oplossingen zijn in Europa direct verkrijgbaar via grotere retailers, distributeurs en webwinkels. Kijk op www.MaxtorSolutions.com of www.Seagate.com voor verkoopadressen. De adviesprijs bedragen ¤ 379 voor de 300GB-uitvoering, ¤ 509 voor de 500GB en ¤ 1069 voor de dual-driveversie met 1 terabyte (1000GB) opslagcapaciteit.

Bekijk de Seagate-podcast
Meer informatie over de nieuwe Maxtor Shared Storage II-serie netwerkopslagservers is te verkrijgen via een podcast op http://www.podtech.net/seagate Over Seagate
Seagate is een wereldwijd vooraanstaande onderneming die zich bezighoudt met het ontwerpen, produceren en vermarkten van harddisks voor toepassing in een breed spectrum apparaten voor zakelijk en particulier gebruik, zoals PC's, notebooks en spelcomputers. Het bedrijfsmodel van Seagate is erop toegesneden om technologisch leiderschap en hoogwaardige productiefaciliteiten te vertalen in hoogwaardige, innovatieve oplossingen voor een mondiale klantenkring, tegen de laagst mogelijke prijzen binnen alle markten waarop de onderneming actief is. Ga voor meer informatie naar www.seagate.com.

Seagate, Seagate Technology en het Wave-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Seagate Technology LLC. Pushbutton Backup en Pocket Drive, Maxtor OneTouch, Maxtor Shared Storage, Mirra en G-Force Protection zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Seagate Technology LLC of een van haar dochterbedrijven. Alle eventuele andere genoemde handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken worden erkend.