Politie Zuid-Holland-Zuid

04/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 04-07-2006 o persberichten district II

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRANDING
BLESKENSGRAAF De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op maandagochtend 26 juni op de Zeemansweg in Bleskensgraaf. Een 13-meisje uit die plaats reed op de fiets richting school. Ze reed alleen over de Meulenbroek en werd op de kruising met de Zeemanweg vastgepakt door een man die haar onzedelijk betastte. Het slachtoffer reageerde alert door de man van zich af te slaan. Ze wist weg te komen.
Het signalement van de man is als volgt:

· Blank manspersoon

· ongeveer 1.80m

· tenger postuur

· donkere broek

· donkere lange jas

· leeftijd geschat tussen de 25 en 35 jaar

Getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Burgers die politie iets willen melden omtrent dit incident maar liever anoniem willen blijven, worden verzocht te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Gegevens van de beller blijven dan strikt anoniem.

ONGEWENSTE VREEMDELING
GORINCHEM De politie heeft maandagmiddag 3 juli een 29-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de Rombout Hoogerbeetstraat. De man verblijft illegaal in Nederland en stond daarvoor gesignaleerd bij de politie. De ongewenste vreemdeling werd door een alerte agent gezien. De verdachte fietste de Lingewijk in. Hij werd aangesproken door de agent. Daar schrok de verdachte zo van dat hij het op een lopen zette. In de Rombout Hoogerbeetstraat werd hij in de kraag gevat. Hij is ingesloten.

VERDACHT VAN DIEFSTAL AUTO-ONDERDELEN
GORINCHEM De politie heeft op maandagmiddag 3 juli een 20-jarige jongeman uit Gorinchem aangehouden op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbeweg. Daar meldde hij zich vrijwillig. Hij wordt verdacht van diefstal van auto-onderdelen. In de nacht van zaterdag 27 mei j.l. werd aan de Dokter Hiemstralaan een geparkeerde auto gestript. Er werden onderdelen als motorkap, bumper, koplampen en radiateur weggenomen. Een alerte buurman hoorde in de betreffende nacht gestommel, ging kijken en zag een manspersoon in een auto wegrijden. Het kenteken werd genoteerd. Via die gegevens kwam de politie uit bij de 20-jarige verdachte. In het politiesysteem bleek dat de jongeman op 6 mei j.l. een frontale botsing had gehad op de Tiende Penninglaan. De jongeman reed toen niet voldoende rechts en botste frontaal op een tegenligger waardoor de hele voorkant van zijn auto in elkaar zat. Nadat de 20-jarige maandagmiddag 3 juli werd aangehouden, werd hij verhoord. Hij bekende de auto-onderdelen weggenomen te hebben. Hij verklaarde een soortgelijke auto te hebben en wilde zijn kapotte wagen opknappen met de gestolen onderdelen. Uiteindelijk paste de onderdelen niet op zijn auto omdat hij zich vergist had in het bouwjaar van de gestripte auto en zijn eigen voertuig. De onderdelen heeft hij toen via via laten afvoeren. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij is bereid de schade aan het voertuig van de gedupeerde te vergoeden. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

GELD UIT KASSA WEGGENOMEN
GORINCHEM De politie heeft op maandagmiddag 3 juli een 20-jarige man uit Gorinchem aangehouden nadat hij zich vrijwillig had gemeld op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbeweg. Hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De jongeman nam geld weg uit de kassa op zijn werk in een winkel in de binnenstad van Gorinchem. Zijn werkgever kreeg dit door en confronteerde zijn werknemer daar mee. Ook deed de werkgever aangifte bij de politie. In een klein half jaar nam de 20-jarige in totaal 1275 euro weg. Hij is zijn baan kwijt en zal het gestolen geld moeten terugbetalen. Tegenover de politie heeft hij bekend. Na verhoor is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESNAPT
HOOGBLOKLAND De politie heeft op maandagavond 3 juli een 42-jarige man uit België aangehouden op de A27 ter hoogte van Hoogblokland. Na het uitvoeren van een persoonscontrole bleek dat de bestuurder van de auto nog 42 vonnissen had openstaan met een totaalbedrag van 4079,44 euro. Hij kon er ook voor kiezen om 287 dagen te gaan zitten. Dit laatste gebeurde. De verdachte is ingesloten.