Politie Zuid-Holland-Zuid

04/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 04-07-2006 o persberichten district I

AUTOBESTUURDER GEZOCHT NA AANRIJDING OP VROUWGELENWEG HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijze auto die afgelopen zondagmorgen 2 juli rond 11.30 uur een aanrijding had met een fietser op de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Een 58-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht was met haar man aan het fietsen. De vrouw fietste aan de buitenkant. Een tegemoetkomende auto raakte haar. De buitenspiegel van de passerende auto sloeg met een klap tegen de arm van de vrouw. Ze sprong van haar fiets. De auto stopte en de bestuurder stapte uit. Hij zou dreigend gereageerd hebben. Het echtpaar schrok en wisselde geen gegevens met de man uit. Ze gingen direct naar het ziekenhuis waar bleek dat haar pink is gebroken en ringvinger is gekneusd.
De bestuurder van de auto is ook weggegaan na het incident. Wanneer deze man zich herkent in bovenstaand verhaal wordt hij verzocht zich te melden bij de politie in Hendrik-Ido-Ambacht. Getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VERDACHT VAN MISHANDELING
ZWIJNDRECHT/DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 3 juli een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Banckertstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 34-jarige kennis. De twee kregen op 10 mei j.l. ruzie in een flat aan het P.J. Oudplein in Zwijndrecht. De 34-jarige verdachte kwam iets ophalen en kreeg ruzie met de even oude kennis. Die kreeg een paar rake klappen en werd geduwd. Hierdoor viel hij door de ruit in de hal van de flat. De dubbele ruit blak en het slachtoffer viel er doorheen. Hij raakte gewond aan zijn been (snijwond/40 hechtingen), een snijwond in zijn arm en een vleeswond aan zijn duim. De man werd aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. Een dag later op 19 mei deed hij aangifte bij de politie. De politie ontbood de verdachte op het politiebureau maar hij kwam niet opdagen. Nu is hij aangehouden en verhoord. Later is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 3 juli een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Troelstraweg. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw (21) hebben geslagen, geknepen en geduwd na een woordenwisseling. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte werd ingesloten.