Ingezonden persbericht


Persbericht

UGS koopt 3D geometrische "Shape Search"-technologie van sd&m AG

~ Oplossing stimuleert innovatie en bespaart kosten met hergebruik van onderdelen door inzet geometrische zoekmachine ~

Den Bosch, 4 juli 2006 - UGS, wereldwijd toonaangevend leverancier van product lifecycle management (PLM) software en diensten, heeft de technologie in huis gehaald die het proces voor hergebruik van onderdelen ondersteunt. De technologie is gekocht van software design & management AG (sd&m), onderdeel van Capgemini. Sd&m zal volgens een nieuw service partnership ondersteuning bieden aan gebruikers die een oplossing integreren in hun systeem- en procesomgevingen.

UGS Geolus® Search is een "shape search"-applicatie waarmee fabrikanten snel 3D-modellen van digitale onderdelen kunnen vinden uit vele heterogene databronnen op basis van geometrische overeenkomsten. Dankzij de technologie kan UGS geavanceerde geometry-based applicaties ontwikkelen. Dit stimuleert innovatie omdat gebruikers tijd en kosten besparen op het ontwerpen of aankopen van identieke onderdelen. Daarnaast wordt ook het hergebruik van onderdelen gestimuleerd. Geolus Search bevordert nieuwe ideeën en stimuleert innovatie omdat het de noodzaak tot het opnieuw ontwerpen van onderdelen of producten aanzienlijk vermindert.

Bedrijven met een strategie voor hergebruik van onderdelen kunnen aanzienlijk besparen op kosten. Dat deze strategie echter nog maar weinig wordt toegepast, is te wijten aan de zoekcriteria van de traditionele zoekmachines. Er wordt gezocht op alfanumerieke karakters of op metadata, maar niet op basis van geometrische gegevens. De traditionele methode volstaat wanneer er gezocht wordt naar niet-geometrische criteria zoals functie, gebruik of gewicht. Onderdelen moeten echter ook worden geclassificeerd aan de hand van hun vorm.

In Geolus Search worden geometrische gegevens uit de beschikbare PLM- of CAD- programma's gebruikt bij de zoekopdracht. Het is mogelijk om te zoeken in een database met meer dan een miljoen onderdelen. Binnen enkele seconden worden dan dezelfde of gelijkende vormen gelokaliseerd, zonder handmatige onderdelen te classificeren. Het resultaat wordt visueel weergegeven met behulp van miniatuurafbeeldingen. Geolus Search kan op zichzelf gebruikt worden of als toevoeging op het traditionele metadata zoekproces waardoor een uiterst effectieve zoektechniek ontstaat.

Geolus Search kan ingezet worden binnen praktisch iedere PLM- of CAD-omgeving. Het ondersteunt meerdere dataformaten zoals VRML, STL en JT(TM), het meest gebruikte formaat voor 3D-data in de PLM-industrie. UGS zal JT gebruiken als de basis voor toekomstige ontwikkelingen van Geolus Search binnen zijn productportfolio.

"Geolus Search is een revolutionaire technologie waarmee organisaties een effectieve strategie voor hergebruik van onderdelen kunnen implementeren. Het creëert een visuele 3D-ervaring die snel onderdelen van dezelfde of gelijkende vorm kan lokaliseren," aldus Erwin de Werd, marketing manager bij UGS Benelux. "De uitgebreide compatibiliteit en de ondersteuning voor de JT-standaard passen in het 'Open by Design' bedrijfsmodel van UGS dat van waarde is voor de hele PLM-industrie."

Geolus Search is per direct verkrijgbaar.

(442 words)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf al bijna 4 miljoen werkplekken en 46.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in Den Bosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Note: UGS, NX and Transforming the process of innovation are trademarks or registered trademarks of UGS Corp. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other trademarks, registered trademarks or service marks belong to their respective holders.

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com