Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1. Herinrichting Biltstraat-West

Het ontwerp voor de herinrichting van Biltstraat-West is door het college vastgesteld en daarmee definitief geworden. Het ontwerp verbetert naar het oordeel van het college de uitstraling van dit deel van de Biltstraat en zorgt voor een grotere verkeersveiligheid.

In het definitief ontwerp zijn de inspraakreacties verwerkt waarover april van dit jaar door het vorige college besloten is. De Biltstraat-West komt er nu als volgt uit te zien; er komen 2 rijbanen van elk 3 meter breed, 2 parkeerstroken van 1,90 meter breed, en een fietspad van minimaal 1,90 meter breed. De minimale maat van de trottoirs aan weerszijden bedraagt 2,5 meter. Daarmee blijven in dit deel van de Biltstraat terrassen mogelijk. De ondernemersvereniging Biltstraat is geraadpleegd en kan zich in het definitief ontwerp vinden.

Voordat tot uitvoering kan worden overgegaan moet er eerst nog een procedure worden gevolgd om vrijstelling te krijgen van het geldende bestemmingsplan (art 19 WRO), omdat de rijbanen minder breed worden dan eerder vastgesteld. Het is de bedoeling om nog voor het eind van dit jaar met de herinrichting te starten. Tegelijk worden dan ook rioleringswerkzaamheden uitgevoerd.