Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 4 juli 2006 060704R

Actieplan voor de ringstraten in het stadscentrum

Het college heeft bijna 4 miljoen euro uitgetrokken om het vestigingsklimaat in de ringstraten te verbeteren. De ringstraten liggen aan de rand van de binnenstad en zijn er een essentieel onderdeel van. Het zijn geen straten waar de grote landelijke ketens zijn gevestigd, maar juist de typische Nijmeegse winkels.

Om de komende periode de Nijmeegse ringstraten - en daarmee ook de Nijmeegse binnenstad als geheel - nog aantrekkelijker te maken, meer klanten te trekken en het economisch functioneren te verbeteren is in september 2005 gestart met het project Ringstraatmanagement. Per 1 april is Margriet Modderkolk benoemd als ringstraatmanager.

Samen met de ondernemers is in opdracht van de gemeente een actieplan ringstraten ontwikkeld. In dit plan staan maatregelen voor alle straten maar ook zaken die per straat worden opgepakt. Daarnaast zijn er voor iedere ringstraat eigen acties die de komende maanden opgepakt zullen worden.

Een greep uit de acties:
Het opknappen van de gevels, het aankleden van etalages van leegstaande panden, het maken van een acquisitiebrochure en een promotieplan, het ondersteunen van de ondernemersverenigingen, het aanpakken van de openbare ruimte door verwijderen van graffiti en het opruimen van zwerffietsen, het vormgeven van het uitstallingenbeleid en het voorkomen van vernielingen, het aanbrengen van feestverlichting in de decembermaand. Projecten uit dit actieplan zullen de komende maanden worden uitgevoerd.

Van het budget dat beschikbaar is voor de aanpak van de ringstraten komt
1,3 miljoen euro uit provinciale GSO-middelen, 1,5 miljoen euro uit het programma Economische Ontwikkeling en 1 miljoen euro uit de planexploitatie Plein 1944 voor de Bloemerstraat.

De straten die onderdeel uitmaken van de aanpak zijn: Van Welderenstraat, In de Betouwstraat, Lange Hezelstraat, Van Broeckhuysenstraat, Houtstraat, Kelfkensbos en Hertogstraat en Bloemerstraat.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marij Delissen, doorkiesnummer 2382