Nieuwe verkooppunten Bénéteau zeiljachten

Petra botter

Nieuwe verkooppunten voor Bénéteau zeiljachten

St Hilaire de Riez, juli 2006. Maar liefst twee nieuwe dealers heeft Bénéteau in Nederland aangesteld voor de verkoop van Bénéteau zeiljachten. Reden voor deze uitbreiding is een gezonde groeistelling die het bedrijf anno 2006 wil realiseren. Jachtwerf Serry, al ruim 26 jaar verantwoordelijk voor de verkoop van Bénéteau zeil- en motorjachten, richt zich vanaf heden uitsluitend op de verkoop van motorjachten.

Het enorme succes van Bénéteau op de Nederlandse markt is de grondlegger van de nieuwe koers die Jachtwerf Serry heeft uitgestippeld. Want zowel de verkoop van motorjachten als de verkoop van zeiljachten is ook dit jaar weer boven verwachting. Jachtwerf Serry stopt echter met de import van Bénéteau zeiljachten. Het bedrijf gaat zich, naast diverse andere activiteiten, specialiseren als Nederlands verkooppunt van Bénéteau motorjachten met merken als de Flyer, de Antarès of de Swift Trawler range. Binnenkort wordt dit verder uitgebreid met een Montecarlo reeks, met schepen van 27 tot 50 voet (Bootshow Parijs).

In de afgelopen jaren heeft Serry zich opgewerkt tot een van de succesvolste dealers die ons land rijk is. De steeds breder wordende range aan zeil- en motorjachten heeft er voor gezorgd dat er strategische keuzes moesten worden gemaakt. De locatie aan de Loosdrechtse plassen biedt voldoende ruimte voor de verkoop van het uitgebreide programma Bénéteau motorjachten. Het biedt echter niet voldoende ruimte om daarnaast ook nog een uitgebreid aanbod aan zeiljachten te laten zien. Ook kwam er steeds meer vraag naar een spreiding van verkooppunten voor de verkoop van Bénéteau zeiljachten in Nederland.

Bénéteau, in 120 jaar uitgegroeid tot s werelds grootste jachtbouwer, heeft de tijd genomen om te zoeken naar een waardige uitbreiding met voldoende groeipotentie. Vooral dit laatste was erg belangrijk bij de afweging. In Nautisch Kwartier Stavoren en in Waypoint Willemstad heeft Groupe Bénéteau maar liefst twee goed geoutilleerde dealers gevonden. Hiermee wordt tevens tegemoet gekomen aan de vraag uit de markt naar een spreiding van verkooppunten.

Waypoint Willemstad is nieuw op de Nederlandse watersportmarkt en nog maar zeer recent gevestigd in Willemstad. Het bedrijf -verantwoordelijk voor de regio Zuid Holland- maakt onderdeel uit van de groep Ship Shop die al reeds 30 jaar importeur is van Bénéteau voor België. Waypoint Willemstad is gevestigd aan de Voorstraat 62, 4797 BH Willemstad, telefoon 0168 47 23 57 www.waypointwillemstad.nl.

Nautisch Kwartier is ontstaan vanuit een oud Fries geslacht van scheepsbouwers en is gevestigd op een historische locatie in Stavoren. De helling die nu wordt ingezet voor zeiljachten werd in vroegere tijden gebruikt voor de binnenvaart en de visserijschepen. Nautisch Kwartier Stavoren is in elf jaar uitgegroeid tot een toonaangevende jachtmakelaar. Daarnaast is men dealer van Bénéteau zeiljachten voor de regio Midden- en Noord Nederland. Eerder voerde Nautisch Kwartier het dealerschap van Elan zeiljachten.
Nautisch Kwartier is gevestigd aan het Hellingspad 9-13, 8715 HT Stavoren, telefoon 0514 682345, www.nautischkwartier.nl.

Beide dealers voeren de merken First, Océanis en Cyclades.

Tijdens de komende Hiswa te water zullen de drie bedrijven; Jachtwerf Serry, Waypoint Willemstad en Nautisch Kwartier Stavoren, zich voor het eerst gezamenlijk presenteren. Onder de -in totaal- zeventien te presenteren schepen bevinden zich vier primeurs en een europese primeur, namelijk de First 50. U vindt de zeil en motorjachten van Bénéteau aan de nieuwe F04 steiger.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.beneteau.nl