Gemeente Amsterdam


Directie Communicatie

Persbericht
TV-schermen tijdens WK 2006

Na overleg met de politie heeft burgemeester Cohen besloten dat de regeling voor de Amsterdamse horeca over TV-schermen tijdens het WK-voetbal vanaf vandaag (dinsdag 4 juli) wordt aangepast. De TV-schermen bij de horeca kunnen zonder bezwaar één uur voor de wedstrijd tot één uur na de wedstrijd worden aangezet. Deze regeling geldt tot en met de finalewedstrijd. Uiteraard moet dit onder dezelfde condities gebeuren als bij de wedstrijden tot nu toe het geval was.

Het uitgangspunt blijft: kleinschaligheid en verantwoordelijkheid van de ondernemers. Grote schermen op pleinen blijven verboden en als zich als gevolg van de kleine schermen ongeregeldheden voordoen, dan trekt de burgemeester zijn toestemming in. Na overleg tussen de burgemeester en de hoofdcommissaris is destijds besloten toestemming te verlenen, als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden blijven van kracht.

Voorwaarden participerende horeca
De horeca van Amsterdam mag TV-schermen plaatsen, maar men moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen: . Het bedrijf moet in het bezit zijn van een terrasvergunning. . Op elk terras met een buitenscherm zal een, door de onderneming aangestelde, 'terrasregisseur' aanwezig moeten zijn. Deze zal verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de orde. . Uitzendingen mogen niet eerder beginnen dan een kwartier voor aanvang van de wedstrijd en moeten binnen een half uur na het einde beëindigd worden. . De TV-schermen moeten gericht zijn op het terras, zodat er niet vanaf de openbare weg kan worden meegekeken. . Er mag op de terrassen geen massaverkoop van alcoholische dranken plaatsvinden. . Er mag op de terrassen geen entree worden gevraagd.

Bijzondere locaties
Ook de regeling zoals die voor de bijzondere locaties is vastgesteld blijft van kracht.

Pb-093