Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 4 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 04-07-2006

Met: zonder rijbewijs, telefoonrovers aangehouden en controles.

Varen

Landsmeer, Oostzaan, maandag 3 juli 2006, 19:19 uur.

De politie heeft met de boot gesurveilleerd in de wateren rond Oostzaan en Landsmeer. Er werden twee bestuurders van snelle motorboten bekeurd omdat zij niet in het bezit waren van een vaarbewijs. Eén vaartuig ging met een snelheid van 20 km per uur door het water terwijl maximaal 6 km per uur is toegestaan. Eén snelle boot had geen brandblusser en een andere geen reddingsvest aan boord. De schippers die in overtreding waren kregen een bekeuring.

Zonder rijbewijs

Purmerend, maandag 3 juli 2006, 23:25 uur.

Een 31-jarige man uit Watergang is door de politie aangehouden omdat hij zonder rijbewijs op een motorfiets reed en nadat hij onderuit was gegaan op de Amazonelaan de plaats van het ongeval heeft verlaten. Een getuige had gezien dat de bestuurder nadat hij met de motorfiets gevallen was wegging van de plaats van het ongeval en vervolgens een woning binnen ging. In de woning ontdekten de agenten dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs A. De verdachte werd na aanhouding en verhoor heengezonden met twee bekeuringen. De motorfiets raakte door de schuiver aan de zijkant beschadigd.

Enige uren later controleerden surveillerende agenten een automobilist in het Kuinderbos. De 40-jarige man uit Leeuwarden reed in een personenwagen terwijl hij een ontzegging had om motorrijtuigen te besturen. Omdat uit onderzoek bleek dat de man al eerder voor dit feit was aangehouden werd deze keer de auto in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Huiselijk geweld

Krommenie, maandag 3 juli 2006, 21:00 uur.

De politie heeft een 29-jarige man uit Krommenie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld tegen zijn vrouw. De verdachte, die al eerder wegens mishandeling met de politie in aanraking kwam, werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Telefoonrovers aangehouden

Landsmeer, 4 juli 2006.

De politie heeft een 15-jarige jongen en een 14-jarig meisje, beiden uit Amsterdam, aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging met een beroving. Zij zouden zaterdagavond 1 juli samen met een andere jongen een 14-jarige plaatsgenoot op de Dr. Martin Luther Kingstraat hebben geschopt en geslagen en vervolgens zijn telefoon en enkele euro's van hem hebben afgepakt. Beide verdachten werden later aangehouden in hun woning en vervolgens ingesloten. Het meisje is in verzekering gesteld en de jongen werd na verhoor heengezonden. De derde verdachte, van wie de identiteit bij de politie bekend is, moet nog worden aangehouden.

Snelheidscontrole

Wijdewormer, maandag 3 juli 2006, 21:34 uur.

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg heeft de politie maandagavond 57 voertuigen op de foto gezet omdat de bestuurders sneller reden dan de maximumsnelheid van 80 km per uur. Er werd met de apparatuur op statief gecontroleerd in beide rijrichtingen.

Assendelft, maandag 3 juli 2006, 21:42 uur.

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen werd maandagavond snelheid gemeten. 24 voertuigen hielden zich niet aan de snelheid en werden daarom gefotografeerd. Ter plaatse is 80 km per uur maximaal toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 106 km per uur.

Wormerveer, dinsdag 4 juli 2006, 12:46 uur.

De politie controleerde dinsdagochtend op de Provincialeweg Zaandam/Castricum de snelheid van meer dan 1000 voertuigen. 84 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 70 km per uur. Het statief stond opgesteld in de richting van Zaandijk. De eigenaren van de gefotografeerde voertuigen krijgen binnenkort een bekeuring toegestuurd.

Snelheid

Noordbeemster, dinsdag 4 juli 2006, 12:43 uur.

Bij een snelheidscontrole op de Middenweg werden 15 voertuigen op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 129 km per uur terwijl 80 km per uur maximaal is toegestaan. De radarauto stond opgesteld richting Avenhorn.

Broek in Waterland, dinsdag 4 juli 2006, 12:45 uur.

Op de Provincialeweg N247 werd gecontroleerd op een 50 km gedeelte. Er werden 170 voertuigen op de foto gezet omdat de bestuurders te snel voorbij reden. De apparatuur stond opgesteld richting Hoorn. Tijdens de controle werden twee bromfietser bekeurd omdat zij geen helm droegen. Een ander had geen certificaat en er werd een bromfietser bekeurd omdat het voertuig niet was verzekerd.

Den Ilp, dinsdag 4 juli 2006, 12:47 uur.

Negenentwintig voertuigen werden bij een snelheidscontrole op Den Ilp op de foto gezet. De bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 103 km per uur. De radar stond opgesteld richting Purmerland.