Partij van de Arbeid


Den Haag, 04 juli 2006


Vragen van het lid Tjon A Ten (PvdA) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en voor Ontwikkelingssamenwerking


over Opheffing Raad voor het Wetenschappelijk Onderzoek in het kader van Ontwikkelingssamenwerking (RAWOO)


1.


Wat vindt u van het in de brief van de Raad onderbouwde oordeel dat tussentijdsopheffing in strijd is met de wet op de sectorraden?


2.


Wat zijn uw inhoudelijke argumenten om de Raad vroegtijdig op te heffen, en niet de wettelijk bepaalde evaluatie, die nog dit jaar zal plaatsvinden, af te wachten?


3.


Welke maatregelen heeft u genomen om de onafhankelijke advisering en de waardevolle functies die de Raad momenteel vervult te waarborgen, dan wel in een andere vorm te versterken? Dit laatste conform de aanbevelingen van de Commissie Rabbinge.


4.


Levert de opheffing van de RAWOO geen juridische problemen? Kunt u de Kamer hierover eerst informeren alvorens hiertoe over te gaan?


5.


U spreekt waardering uit voor het werk van de RAWOO. De andere raden die dergelijke functies op andere terreinen vervullen blijven bestaan. De RMNO is net verlegd. De Commissie Rabbinge en de stuurgroep van het SG Beraad hielden - parallel aan versterking van de kennisfunctie van de departementen - een pleidooi voor versterking van de functie van de sectorraden, waar mogelijk in een andere, mogelijk meer flexibele vorm. U sprak in september in een brief aan de Tweede Kamer over overleg met de RAWOO hierover.


Wat is de inhoud van dit overleg geweest?


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann


Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid


Plein 2


K 104


Postbus 20018


2500 EA Den Haag


Tel: 070 318 2694


Fax: 070 318 2800


c.linnemann@tweedekamer.nl