Politie Midden- en West Brabant

Berichten Breda dinsdag 4 juli

BREDA, 4 juli 2006

Veelpleger gepakt bij winkeldiefstal

BAVEL: De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur een 50-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde bij een supermarkt aan de Pastoor Doensstraat. De man probeerde een krat met wasmiddel uit het magazijn van de winkel te stelen, maar werd daarbij betrapt. Hij staat bekend als veelpleger en is conform de richtlijnen met het openbaar ministerie in verzekering gesteld.

Hennepekwekerij opgerold

BREDA: In een schuurtje achter een woning aan de Nieuw Ginnekenstraat heeft de politie maandagmiddag rond 16.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was ontdekt door de eigenaar van het pand die een inspectie uitvoerde en vervolgens de politie belde. Er werden circa 55 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. Alle goederen zij in beslaggenomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bredanaar (30) rijdt levensgevaarlijk op de motor

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar is maandagavond rond 21.00 uur met zijn motorfiets van de weg gehaald, nadat hij levensgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Agenten zagen de man meer hoge snelheid wegrijden vanaf de Tramsingel in de richting van de Academiesingel. Agenten besloten de achtervolging in te zetten. De motorrijder reed onder meer door het rode verkeerslicht en over de stoep waarbij hij bijna een jong kind aanreed. Ook negeerde hij een stopteken van de politie, terwijl dat duidelijk waarneembaar was. Op enig moment hebben de agenten de achtervolging stopgezet, omdat het te gevaarlijk voor omstanders was. Uiteindelijk stopte de motorrijder zelf op de Boschstraat. De motor is in beslaggenomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Hij bleek geen motorrijbewijs te hebben. De man mocht mee naar het bureau en hem is een lijst met bekeuringen toegezegd.

Hondeneigenaar bedreigd door buurtbewoner

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21.40 uur een 57-jarige Bredanaar aangehouden. De man, onder invloed van alcohol, zocht aan de Kesterenlaan ruzie met in de buurt wonende 53-jarige hondeneigenaar. Hij zou de buurtbewoner en diens vrouw met de dood bedreigd hebben. Aanleiding voor het conflict zijn de honden van de buurtbewoner die volgens de verdachte voor veel overlast zorgen. De man is na verhoor dinsdag weer vrijgelaten.

Drie vechtersbazen aangehouden in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Bij een vechtpartij aan de Waldhoornlaan heeft de politie maandagnacht kort na 00.00 uur drie mannen aangehouden. Het gaat om twee broers (19 en 20 jaar) uit Wernhout en een 20-jarige man uit Etten-Leur. De 20-jarige man had eerder op de avond een paar klappen uitgedeeld aan de 20-jarige inwoner van Wernhout.

Vervolgens is hij met zijn jongere broer verhaal gaan halen bij de woning van de man uit Etten-Leur. Daarbij trok de 20-jarige Wernhouter een mes en vernielde hij de ruit van de voordeur. De vader van de man uit Etten-Leur heeft aangifte gedaan van bedreiging. De man uit Etten-Leur en de 19-jarige inwoner van Wernhout zijn dinsdag op vrije voeten gesteld.

Jongeren gepakt voor illegaal zwemmen

ETTEN-LEUR: Twee mannen (19 en 20 jaar) en een 16-jarig meisje, alle drie uit Etten-Leur, zijn maandagnacht rond 01.30 uur betrapt op illegaal zwemmen. Dat gebeurde bij het zwembad Banakkers aan de Frederik van Eedenstraat. Het drietal was door een gat in het hek gekropen om te kunnen gaan zwemmen, maar hadden kennelijk niet op een oplettende burger gerekend die de politie belde. Het drietal, dat ontkent gezwommen te hebben, is dinsdag weer naar huis gestuurd.

Bredanaar (24) beledigt hondenwachters

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 08.20 uur een 24-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde op de Westerhagelaan. De man vond het nodig luid claxonnerend de aandacht te trekken van twee hondenwachters die daar stonden om vervolgens zijn middelvinger naar hen op te steken. Na verhoor kon de man met een bekeuring op zak weer naar huis. Hij verklaarde in zijn ogen minder positieve ervaringen te hebben met de hondenwachters.

Snelheidscontroles in Zundert en Ulvenhout

BREDA: Bij een snelheidscontrole aan de Meirseweg in Zundert zijn dinsdag 32 overtreders op de bon geslingerd, in totaal passeerden 1129 mensen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan.

Op de Rouppe van der Voortlaan in Ulvenhout werden dinsdag 104 bekeuringen uitgeschreven, op een totaal van 594 passanten. De highscore bedroeg 93 km/uur; 60 km/uur is de maximum toegestane snelheid.

Jongen (14) met joint aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.50 uur in het Valkenberg een 14-jarige jongen uit Teteringen aangehouden. De jongen stond met twee vrienden in het park en toen agenten in hun richtingen liepen, probeerde hij een joint te verbergen. Na verhoor is de jongen aan zijn ouders overgedragen.

Auteur: Andre van den Hul