Gemeente Geldrop-Mierlo


WATERMIDDAG AARDIG BEZOCHT

Op woensdag 28 juni vond de watermiddag plaats in en rond Kasteel Geldrop. Wethouder Maasakkers opende dit waterevenement. Op deze zonnige middag genoten belangstellenden van een aantal `wateractiviteiten'. Dankzij de inzet van leerlingen van het Strabrecht College, vrijwilligers van het IVN Geldrop en Mierlo, de jeugdbrandweer en medewerkers van de gemeente werd het een aantrekkelijke dag.

OPLOSSINGEN VOOR WATERPROBLEMEN Tijdens de watermiddag presenteerden leerlingen van het Strabrecht College hun oplossingen voor een aantal waterproblemen, die de gemeente ze heeft voorgelegd. Voor ieder probleem zijn twee groepen aan de slag gegaan. Met veel inzet en professionaliteit hebben zij oplossingen bedacht en gepresenteerd.

WATERPLAN 2006-2010
De watermiddag is niet zomaar georganiseerd. Deze middag is georganiseerd ter afsluiting van het waterplan van de gemeente Geldrop-Mierlo. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft samen met de waterschappen De Dommel en Aa en Maas het `'Waterplan 2006-2010'' opgesteld. Hierbij zijn ook de provincie Noord-Brabant en het waterleidingbedrijf Brabant Water betrokken. Zij hebben met het Waterplan een gezamenlijk beeld ontwikkeld op al het water in Geldrop-Mierlo, nu en in de toekomst. In het waterplan staan alle waterproblemen van Geldrop-Mierlo beschreven. Inmiddels is een aantal projecten om deze problemen te verhelpen opgestart en zelfs afgerond.

Kanoërs in de kasteelgracht