KNWV

Nieuwsbericht Surfen

4-7-2006

Kevin Langeree wint kiteboard worldcup Cabarete

Kiteboarder Kevin Langeree (Noordwijk) heeft afgelopen zondag de vierde PKRA worldcup van dit seizoen gewonnen. Bij Cabarete
(Domicaanse Republiek) wist hij de Zweed Blomvall en wereldkampioen Hadlow achter zich te houden. Voor de 17-jarige Langeree is dit zijn eerste worldcup overwinning.

Tijdens de worldcup wordt er gevaren onder een zogenaamd double elimination systeem. In de single elimination wist Langeree knap wereldkampioen Hadlow te verslaan. In de double elimination krijgen de Uiteindelijk was het de Zweed Mikael Blomvall die het tegen Langeree moest opnemen. In de eerste heat werd hij gelijk verslagen waarmee Langeree zijn eerste worldcup zege kon noteren.

Met deze overwinning zet Kevin Langeree de stijgende lijn van dit seizoen door. Na een derde plaats tijdens de eerste worldcup van dit seizoen werd hij al twee keer tweede achter Hadlow, die alle drie de worldcups wist te winnen. Met de overwinning in Cabarete komt Langeree in de tussenstand nu dichter bij Hadlow die uiteindelijk derde werd. Met nog vijf worldcups te gaan is de strijd om de titel nog helemaal open.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kona, Zie onderstaand e-mail adres René Glasz

Overige informatie zie onderstaande internet adressen:

fotografie: sjaakvanderlinden.com

Internetadres: www.kevinlangeree.com; www.pkra.info;
http://www.caribbeanwinds.com/competitions/
E-mailadres:rene@kona.nl