Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 04-07-2006

Bosschenaar aangehouden na DNA-hit

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmorgen een 23-jarige Bosschenaar op de Jan Palachstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor autodiefstal. De man wordt ervan verdacht medio juni vorig jaar op de Bokkelaren in zijn woonplaats een auto van een parkeerplaats te hebben ontvreemd. De gestolen auto is enkele dagen later op de Gestelseweg in Boxtel aangetroffen. De DNA-sporen die in het voertuig zijn aangetroffen bleken te matchen met een verdachte uit de DNA databank. De man is vanmorgen aangehouden en ingesloten.

Belg aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 37-jarige Belg aangehouden voor huiselijk geweld en diefstal van een auto. De man wordt ervan verdacht eind augustus 2005 zijn vriendin in haar woning in de wijk de Slagen in s-Hertogenbosch te hebben mishandeld. De vrouw wees de man na een conflict de deur, waarop hij haar mishandelde en met medeneming van haar auto met onbekende bestemming vertrok. De man werd vannacht op de Klokkenlaan in s-Hertogenbosch gecontroleerd op het rijden onder invloed. Toen bleek dat hij nog gezocht werd, is hij aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Gereedschap gestolen, verdachte aangehouden

Veghel Maandagavond zagen surveillerende agenten dat een jongeman zich verdacht ophield rond een bouwplaats aan de Reigerdonk. Na controle bleek de 15-jarige jongen uit Veghel een zaagblad en een schroevendraaier bij zich te hebben, die vermoedelijk van de bouwplaats afkomstig zijn. De jongen is aangehouden op verdenking van diefstal en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Stalkster aangehouden

Veghel Maandagavond is in De Dintel een 39-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden. Zij wordt ervan verdacht gedurende langere periode haar ex-vriend te stalken. De Veghelse is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na verkeersruzie

s-Hertogenbosch Maandagavond is op het politiebureau een 42-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had eerder deze avond op de Graafseweg een 47-jarige man uit Schijndel mishandeld. De aanleiding was onenigheid in het verkeer. De automobilist uit Schijndel liep als gevolg van deze mishandeling een blauw oog en een snee in zijn wenkbrauw op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Met een proces-verbaal op zaak mocht hij weer huiswaarts keren.

Automobilist rijdt in op fietsster

Boekel Dinsdagochtend is in de Bovenstehuis een 18-jarige vrouw uit Boekel gewond geraakt. De vrouw fietste toen zij plotseling van achter door een 19-jarige automobilist uit Gemert werd aangereden. De Boekelse viel en de verdachte is doorgereden zonder zich om de toestand het slachtoffer te bekommeren. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man in zijn woning aangehouden. De aanleiding zou liggen in de relationele sfeer. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Sara-pop in gestolen auto
Uden In de nacht van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli is bij een inbraak in een woning in de Brandenburgstraat een auto weggenomen. De politie heeft de auto korte tijd later teruggevonden aan de Heufkens. In de auto trof de politie een passagier aan: een sara-pop. Deze pop lag nog niet in de auto op het moment dat deze werd gestolen. De politie in Uden heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die de afgelopen week getuige zijn geweest van de diefstal van een sara-pop in de (nabije) omgeving van Uden of op andere wijze meer informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Uden via 0900-8844 (lokaal tarief).