2e persbericht van dinsdag 4 juli 2006

Eindhoven, 04-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold

Dinsdagmiddag is rond 13.40 in een woning in de Bordeauxlaan een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was gevestigd op de zolder. Alle kweekapparatuur en 244 planten zijn in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Eindhoven: Politie pakt stelletje op

Dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur heeft de politie een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden uit Eindhoven, bij hun woning in Woensel Noord aangehouden. Het stelletje kreeg ruzie in hun woning. De 22-jarige man wordt verdacht van het slaan van zijn vriendin. Agenten hielden de man aan waardoor zijn vriendin boos werd en slaande bewegingen naar de politie maakte. Hierop is zij aangehouden. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt roodlicht controle

Dinsdagochtend is tussen 08.30 uur en 09.30 uur een roodlicht controle gehouden op de kruising Hurksestraat/ Noord Brabantlaan. De politie heeft hierbij 12 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood licht. Ook is er 1 bekeuring uitgedeeld voor het niet volgen van de rijstrookpijlen

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van mishandeling

De politie heeft maandagmiddag om 17.00 uur een man van 31 jaar uit Eindhoven aangehouden in het politiebureau aan de Europalaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 24 mei zijn 23-jarige vrouw heeft mishandeld. Dat gebeurde in hun woning in Woensel-Zuid. De vrouw deed aangifte van de mishandeling, waarna de politie een onderzoek heeft ingesteld en aan de man heeft gevraagd zichzelf te melden. Dat deed hij maandagmiddag, waarop hij is aangehouden en in verzekering is gesteld.

Helmond: Politie controleert springen van bruggen en sluizen

De politie in Helmond gaat de komende tijd strenger controleren op het in het water springen vanaf bruggen en sluizen. Met dit warme weer blijken met name jongeren dat geregeld te doen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral wanneer de pompen bij de sluizen aan zijn of wanneer er schepen door het kanaal varen. De politie heeft maandagmiddag bij de sluis bij de Vossenbeemd geconstateerd dat nogal wat jongeren daar in het kanaal sprongen. Bij overtredingen kan de politie een boete van 75 euro uitschrijven. Ook bleken nogal wat jongeren geen legitimatiebewijs bij zich te hebben terwijl dat wel moet. Ook daarvoor kan een bekeuring worden uitgeschreven.

Helmond: Vermiste man terecht

Dinsdagochtend rond 08.30 uur kreeg de politie een melding van een oplettende man dat hij de vermiste Patrick Louwet had gezien. (zie 3e persbericht van maandag 3 juli 2006) De 38-jarige Louwet bevond zich in de Kaweideloop. De politie ging ter plaatse en trof de man enigszins uitgeput aan. Hij is met uitdrogingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Eersel/ Knegsel: Politie zoekt motordief

Maandagmiddag is tussen 16.25 uur en 18.15 uur een motor gestolen op het E-3 strand in Eersel. Rond 18.20 uur is de dief in Knegsel in Het Groen onderuit gegaan met de motor. Hij reed over een vluchtheuvel en is gaan schuiven. De man is er vervolgens vandoor gegaan. Het gaat om een man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een korte (zwem)broek aan en heeft stekeltjeshaar. De verdachte heeft door de val schaafwonden aan zijn benen en rug opgelopen. De politie is op zoek naar de dief en wil graag in contact komen met getuigen van het ongeluk. Zij kunnen contact opnemen met Politie de Kempen op 0900-8844.

Eersel: 401 bekeuringen bij snelheidscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 08.40 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Postelseweg. Er zijn 1415 voertuigen gecontroleerd, waarvan 401 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 95 km p/uur, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km p/uur is.