Gemeente Eemsmond


Sportpenning gemeente Eemsmond voor Wieringa en Heun maandag 3 juli 2006

Maandagavond 3 juli 2006 om 19.00 uur reikt wethouder Alie Boekhoudt van de gemeente Eemsmond de gemeentelijke sportpenning uit. De penning wordt toegekend aan Reinder Wieringa en Pieter Heun voor hun respectievelijke verdiensten in de sport.

Reinder Wieringa
Reinder Wieringa is bijna zestien jaar oud, heeft een verstandelijke beperking en zwemt al jaren lang met veel succes bij Stichting De Brug regio Noord-Groningen. Regionaal en landelijk heeft hij in zijn klasse al de nodige prijzen gewonnen en records gebroken. Tijdens de Special Olympics, welke in het weekend van 10 en 11 juni in Hoogezand en Veendam zijn gehouden, heeft hij twee gouden en een zilveren medaille in de wacht gesleept. Daarbij heeft hij zijn persoonlijke records ook nog eens scherper gesteld. Reden genoeg voor het gemeentebestuur om hem als blijk van waardering de sportpenning uit te reiken.

Pieter Heun
Pieter Heun is sinds 1974 in diverse functies bestuurlijk actief bij de voetbalvereniging Noordpool. In het jeugdbestuur en elftalcommissie en als algemeen lid, penningmeester, voorzitter en later nog eens interimvoorzitter heeft hij zich met veel enthousiasme en vakmanschap ingezet voor Noordpool-UFC en de sport in zijn algemeen in Eemsmond. De KNVB heeft hem daarvoor op 11 juni jongstleden de KNVB-waarderingsspeld in goud opgespeld.
Het gemeentebestuur spreekt voor dat jarenlang bestuurlijk werk graag haar dank uit. De sport kan niet zonder deze verdiensten.