Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (4/7)

OOSTERHOUT NB, 4 juli 2006

Poederbrief in Waalwijk

WAALWIJK: In een bedrijfspand aan de Schouwslootweg is op dinsdag 4 juli een poederbrief aangetroffen. De brief was bezorgd door de post bezorgd bij het vleesverwerkende bedrijf. Bij het openen van de afkomstig uit Egypte viel er wit poeder uit. In de brief stonden Arabische teksten. De politie sloot uit voorzorg het pand af, waarbij zes personen in quarantaine gehouden werden. De overige personeelsleden waren niet in de nabijheid geweest van de brief en het poeder en konden het pand verlaten. De GGD en brandweer hebben zorggedragen voor ontsmetting van deze personeelsleden. De overige medewerkers waren niet in de nabijheid geweest van de brief en het poeder en konden het pand verlaten. De poederbrief is veilig gesteld en verpakt. Een motoragent heeft de brief daarna direct overgebracht naar een laboratorium in Lelystad voor nader onderzoek, waarbij kwam vast te staan dat het om een ongevaarlijk poeder ging. Tot op heden is er nergens in Nederland in poederbrieven het gif Antrax aangetroffen. Toch worden in voorkomende gevallen toch alle voorzorgsmaatregelen in acht gehouden en volgen de hulpverleningsdiensten een vastgesteld protocol. Inmiddels bestaat het vermoeden dat het een retourzending betrof van een brief die het Waalwijkse bedrijf naar Egypte had gestuurd.

Joyriding met mini-quad

SPRANG-CAPELLE: De eigenaar van een mini quad (vierwielige terreinmotor) bood zijn voertuig ter reparatie aan bij een bedrijf op de Wilhelminastraat. De man liep het bedrijf binnen en liet daarbij per ongeluk de sleutels van de quad in het contact laten zitten. Toen hij eenmaal binnen was hoorde hij een quad weg rijden. Hij ging naar buiten en daar zag hij dat zijn vierwielige terreinmotortje inderdaad weg was.
Even later bleek dat er op de Willem Alexanderstraat een aanrijding met het apparaat was gebeurd. Het vermoeden bestaat dat een 11-jarige jongen verantwoordelijk is voor de aanrijding. De politie zoekt dit verder uit. Bij de aanrijding ontstond een deuk in een geparkeerde personenauto en raakte ook de quad beschadigd. Het voorval gebeurde overigens al op 28 juni jl. De eigenaar deed op maandag 3 juli aangifte van joy-riding.

Schade door afgevallen lading

OOSTERHOUT: Op maandag 3 juli omstreeks 14.00 uur reed automobiliste in een zwarte Renault over de A27 vanuit de richting Breda in de richting van Oosterhout. Terhoogte van het benzinestation passeerde ze drie vrachtwagens. Van een van de vrachtwagen viel een plank., die schade veroorzaakte aan de auto. Van de vrachtwagen is niets bekend. Door de schrik had de vrouw geen kans gezien om het kenteken op te nemen. Ze meldde het voorval wel bij de politie.

Automobilist verlaat plaats ongeval zonder zich om slachtoffer te bekommeren

OOSTERHOUT: Een 17-jarige jongen uit Oosterhout kwam maandagavond aangifte doen van doorrijding na aanrijding. De knul fietste op maandag 3 juli rond 16.50 uur op zijn fiets over de rotonde op bij de Lage Molen Polderweg en wilde richting Warande gaan. Hij werd vervolgens aangereden door een donker gekleurde Volkswagen Golf die na het ongeval doorreed. Aan de hand van het kenteken en het signalement van de bestuurder stelt de politie een nader onderzoek in. De fiets van de jongen raakte dusdanig beschadigd dat deze niet meer kon rijden. Hijzelf had last van zijn heup en onderrug door de val op het wegdek.

Beroving met gsm als buit

OOSTERHOUT: Een 30-jarige inwoner van Oosterhout deed bij de politie aangifte van beroving. De man liep mobiel te telefoneren op het Valkenplein, op maandagavond 3 juli rond 23.00 uur. Hij passeerde daarbij twee mannen. Toen het telefoongesprek beëindigd was, werd zijn gsm vast gegrepen door een van de mannen. Ondertussen dreigde de andere man met een mes. Uiteraard voelde het slachtoffer zich ernstig bedreigd. Hij liet zijn mobiele telefoon voor wat het was en rende weg. Bij zijn aangifte kon het slachtoffer een duidelijk signalement van zijn belagers geven. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Politie rolt hennepkwekerij op

WAALWIJK: De politie trof op maandagmiddag 3 juli in een bedrijfspand aan de Zijlweg een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit 340 planten die van licht en warmte werden voorzien door 28 assimilatielampen. De politie kwam de kwekerij door anonieme tips via meldlijn M (0800-7000) op het spoor. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.
Een medewerker van Essent stelde vast dat er geen fraude met de stroom werd gepleegd
De politie heeft inmiddels de verhuurder van het pand verhoord en is nu op zoek naar de huurder, die op dit moment verantwoordelijk voor de wietplantage wordt gehouden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer