Publicatiedatum: 04 juli 2006

Haalbaarheid bedrijfsmentoren (Semi-) overheidsinstellingen Provincie onderzocht

Het bedrijfsmentorenproject in het Flevolandse bedrijfsleven laat goede resultaten zien. De provincie Flevoland wil het project nu uitbreiden naar (semi)-overheidsinstellingen en stelt 5.000 euro beschikbaar om de mogelijkheid daartoe te onderzoeken.

Het project heeft als doel het opleiden van nieuwe medewerkers (met enige afstand tot de arbeidsmarkt) met behulp van extra begeleiding door een mentor. Die mentor die wordt ingehuurd door een bedrijf of mogelijk straks een (semi)- overheidsinstelling.

Om te zien of de werkelijk mogelijkheden biedt, zal een
haalbaarheidsonderzoek worden gedaan onder de beoogde instellingen. De behoefte op bereidheid te voor deelname wordt onderzocht.

Het bureau Woltring & Partner maakt een inventarisatie van (semi)-overheidsinstellingen die gebruik willen maken van mentoren. Om het personeelsverloop tegen te gaan moet de mentor de kennis van oudere werknemers overbrengen op nieuwe medewerkers met enige "afstand" tot de arbeidsmarkt. Het is noodzakelijk binnen het project het doel en belang van deze mentoren goed onder de aandacht te brengen van de beoogde instellingen. Op basis van de ervaringen zal een inventarisatie worden gemaakt van de animo bij de
(semi)-overheidsinstellingen in Flevoland voor deelname aan het vervolgtraject, te weten het daadwerkelijk gebruik maken van mentoren.