Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Ett Schoehuizen opent skatepark

BARENDRECHT (dinsdag 4 juli 2006) - Wethouder Ett Schoehuizen (Jeugd) opent zaterdag 8 juli om 12.00 uur het nieuwe skatepark aan de Henry Dunantlaan, direct naast het clubgebouw en speelveld van de scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland. Met het skatepark komt de gemeente Barendrecht tegemoet aan de wens van een groeiende groep jongeren uit de omliggende wijken zoals Bijdorp, Nieuweland en Dorpzicht. Het definitieve inrichtingsplan is tot stand gekomen in overleg met toekomstige gebruikers en omwonenden.

De opening van het skatepark is ook het startschot voor het jaarlijkse skatefestival, georganiseerd door het jongerenwerk van de Stichting Alle-r-Hande. Tijdens dit festival worden skatewedstrijden, skatedemonstraties en break- en streetdanceoptredens gehouden. Het skatefestival eindigt om 18.00 uur. Vanaf 21.30 uur is er in sociëteit De Beuk een afterparty om de feestelijke dag af te sluiten. Zowel het skatefestival als de afterparty zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Jeugddebat
De aanleg van de skatevoorziening vloeit voort uit het Barendrechtse Jeugddebat 2004. Tijdens het Jeugddebat konden jongeren stemmen op vier initiatieven: de jongeren website Barendrecht-chilled.nl, een strandvoetbaltoernooi, een crossveldje voor BMX-fietsers en een skatevoorziening. Met de realisatie van de skatevoorziening aan de Henry Dunantlaan zijn alle vier de wensen van de jongeren verwezenlijkt.

Noot voor de pers,