Hulpverlening Gelderland Midden

Dankzij snelle inzet kleuter gered
---

PERSBERICHT 4 juli 2006

Dankzij snelle inzet kleuter gered

EDE Dinsdagavond omstreeks 18:00 uur zag een buurman rook komen uit een woning aan de Vanenburg. Toen hij polshoogte ging nemen bleek dat er brand was in de kinderslaapkamer. De brandweer was al gealarmeerd terwijl de ouders met hulp van de buurman probeerden een kleuter uit de woning te redden. Deze poging moesten zij staken in verband met de hitte en de rook.

De brandweer van Ede was juist op de terugweg van een vrachtwagenbrand op de A30, toen zij door de alarmcentrale direct doorgestuurd werden. Twee minuten na het ontvangen van deze brandmelding was de tankautospuit met volledige bemanning en bepakking aanwezig aan de Vanenburg. Via een zogenaamde binnenaanval ging de brandweer, voorzien van adembescherming, op zoek naar de kleuter. Binnen enkele minuten vonden het kind dat zich had verstopt achter een kussen onder het bed van haar ouders. De brand is waarschijnlijk ontstaan door het spelen met vuur. Hierdoor heeft het bed in de slaapkamer van de kleuter vlam heeft gevat. Kind en ouders zijn afgevoerd naar het ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij de brand raakte de kleuter gewond door het inademen van rook en hete rookgassen.

Door de 112-alarmcentrale werd naar aanleiding van de melding direct groot alarm geslagen, waarop een tweede tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse gingen.

Deze voertuigen hoefden niet te worden ingezet omdat de brand dankzij de eerste inzet vlot was geblust. De woning, die bij de brand rook- en waterschade heeft opgelopen, zal moeten worden gereinigd en waar nodig hersteld voordat de bewoners deze weer kunnen betrekken. De brandweermensen van Ede kunnen terugkijken op een geslaagde inzet waarmee erger is voorkomen.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 06-07-06 10:25
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl