Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Overhandiging Cheque Pakistan Geen Woorden Maar Daden

Een actie van de Jongerenraad Groenenhagen/Tuinenhoven en medewerkers van Sportzoomeren voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan.

Op 19 februari 2006 heeft Jongerenraad Groenenhagen/Tuinenhoven en medewerkers van Sportzoomeren een actie gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. Vorig jaar hadden een aantal jongeren het idee geopperd om geld in te zamelen voor leeftijdgenoten in Pakistan. Dit wilden zij doen met een groots opgezet zaalvoetbaltoernooi. Omdat Sportzoomeren ervaring heeft met het opzetten van activiteiten werd contact met hen gezocht. Vanaf november 2005 zijn de jongeren en de medewerkers van Sportzoomeren iedere week bij elkaar geweest om het plan uit te werken met de bedoeling 5000,= op te halen. Omdat er in de Jongerenraad ook meiden zitten, moest er naast het voetbaltoernooi ook iets van muziek en dans worden verwerkt. Om het evenement te bekostigen werd aan de deelgemeente IJsselmonde om een subsidie gevraagd. Omdat zij meteen enthousiast waren, was dit geen probleem.

Op die zondag werd er in de Topsporthal het zaalvoetbaltoernooi gehouden, was er een Dance Battle, werd er muziek gedraaid door verschillende diskjockeys en werden er optredens verzorgd door diverse artiesten. Geld werd ingezameld door heffen van entree, inschrijfgeld van de voetbalteams en onder het motto Plas goed, dat doet Pakistan goed moest men bij de toiletten extra doneren. Verder waren een aantal sponsors bereidt om voor niets of tegen reductie hun diensten aan te bieden. Die dag waren er 1600 jongeren op het evenement af gekomen. Zij konden terugzien op een geslaagde activiteit.

Verslag benefiet voor Pakistan

Woensdag 28 juni 2006 was het eindelijk zover om het geld aan het Nederlandse Rode Kruis te overhandigen. Een drietal jongeren van de Jongerenraad en drie medewerkers van Sportzoomeren werden om 16.00 uur verwelkomt door de directeur, Harold Francken en een medewerkster Fondsenwerving. Op het districtskantoor aan de Leeuwenstraat werd eerst uitleg gegeven over wat de Jongerenraad en Sportzoomeren doen. Ook was de heer Francken geïnteresseerd in de totstandkoming van het evenement.
Hierna volgde de officiële overhandiging van de cheque van 4200,= door de Jongerenraad. Ook een DVD van de activiteit werd aan de heer Francken gegeven. De directeur van het Rode Kruis was blij verrast met het bedrag. Hij bedankte dan ook een ieder. De cheque krijgt een apart plaatsje in mijn kantoor, zo verzekerde hij ons. Vooral het feit dat jongeren begaan zijn met het lot van leeftijdgenoten, vindt ik indrukwekkend. Wij zullen deze actie van jullie dan ook op internet zetten. Nadat er fotos waren genomen, gingen wij met een goed gevoel terug naar IJsselmonde.