Prins Bernhard Cultuurfonds


Persbericht

Cultuurfondsbeurzen 2006 toegekend
Dolman/Haenen presenteert uitreiking

Amsterdam, 27 juni. Op dinsdag 4 juli reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds de Cultuurfondsbeurzen 2006 uit, waaronder het Margit Widlund Stipendium en de beurs uit het Wim Bary Fonds. De uitreiking wordt gepresenteerd door Margreet Dolman en muzikaal omlijst door Jennifer van der Hart die dit jaar het Margit Widlund Stipendium krijgt voor haar studie zang aan het Nederlands Vocaal Laboratorium in Amsterdam. De uitreiking vindt plaats aansluitend aan de uitreiking van de Charlotte Köhler Prijzen.

Het beurzenbudget van het Prins Bernhard Cultuurfonds bedroeg dit jaar ongeveer 700.000 euro. De beurzen zijn bestemd voor vervolgopleiding of vervolgonderzoek na afronding van een hbo of wo opleiding. Een Cultuurfondsbeurs varieert van 1.000 tot 20.000 euro. De Adviescommissie Beurzen, waarin deskundigen uit verschillende disciplines zitting hebben, beoordeelt één keer per jaar de aanvragen. De commissie staat onder voorzitterschap van H.J. van der Molen, oud-voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit.

In de bijlage is vermeld aan wie en waarvoor in 2006 een beurs is toegekend.

Het budget voor de Cultuurfondsbeurzen is voornamelijk afkomstig uit een groot aantal particuliere fondsen die als CultuurFonds op Naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn ondergebracht. Het Cultuurfonds beheert op dit moment meer dan 175 van dergelijke fondsen.

Wat Uitreiking Cultuurfondsbeurzen 2006, Margit Widlund Stipendium en beurs uit het Wim Bary Fonds
Waar Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam Wanneer dinsdag 4 juli 2006, 16.00 uur, aansluitend aan de uitreiking van de Charlotte Köhler Prijzen




Prins Bernhard Cultuurfonds