Juli 2006


Groningen in teken van China tijdens Landenweek

De binnenstad van Groningen staat van 4 tot en met 16 juli geheel in het teken van China. Niet alleen is het hele stadscentrum versierd met honderden vlaggen, spandoeken en lampions, ook staat er een hele reeks Chinees getinte activiteiten op het programma. Zo staat er in Martiniplaza een voorstelling van Chinees kindertheater gepland en vinden er in de binnenstad optredens van straattheatergezelschappen plaats.
De festiviteiten worden zaterdag 15 juli afgesloten met een grote thema braderie China van 09.00 tot 21.00 uur met diverse optredens van muziek en entertainment in de binnenstad. De winkels zijn voor de gelegenheid tot 22.00 uur 's avonds geopend. Van 21.00 tot 01.00 uur vinden er op diverse plekken in de Groninger binnenstad muziekoptredens plaats.

Een greep uit het programma aanbod:
27 juni - 16 juli
Etalages van leegstaande panden in de binnenstad zijn in Chinese sfeer ingericht door leerlingen van de onderbouw (klas 1 t/m 3) van VMBO en Havo/VWO van 6 scholen uit de stad en provincie Groningen.

2 juli - 6 augustus
Expositie 'Onder Chinese invloed'' in Kunstlievend Genootschap Galerie Pictura (Martinikerkhof 26).

4 - 28 juli Architectuur in China. Oude en hedendaagse kunst op verschillende locaties:

- Academie van Bouwkunst (Zuiderkuipen 19)

- Martiniplaza (Leonard Springerlaan 2)

- Vesta (Peizerweg 74)

6 juli - 31 augustus
Voorwerpententoonstelling 'De kunst van het versieren' en 'Fototentoonstelling' Vriendschap uit Shaanxi' in de Openbare Bibliotheek (Oude Boteringestraat 18)
Zie voor meer informatie en het totale programma www.lwcgroningen.nl 2006-07-03