KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

3-7-2006

Team Wijbenga winnaar Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen in Grou.

Vanavond is gesteden om de winst in het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen voor de provincies Groningen, Drente en Friesland. Door de overwinning in dit Kampioenschap bemachtigde het team van Ralph Wijbenga en Gerard Gruis de titel Delta Lloyd
Provinciaal Kampioen en een plaats in de finale van het Delta Lloyd ONK Matchracen.

De omstandigheden waren vanavond uitstekend, een aangename temperatuur en bovenal was er wind. Voor het publiek op het terras van restaurant het Theehuis waren de wedstrijden goed te volgen. Alle deelnemers die tussen hun wedstrijden door even moesten wachten zaten op het
startschip van gastvereniging KWV Frisia. Op dezemanier konden de deelnemers alle manoeuvres van de concurrenten direct analyseren.

De eerste halve finale tussen de teams Ronald Brunt en Menno Sappé is in drie wedstrijden gewonnen door Roland Brunt. De laatste wedstrijd had team Brunt een ruime voorsprong en kon zonder te veel spanning naar de finish varen.

De tweede halve finale tussen de teams Jeroen Meijer en Ralph Wijbenga waren drie heel spannende matches die op het scherpst van de snede werden verzeild en waarbij diverse penalties toegewezen werden. Tot de laatste meter bleef het spannend, maar werd uiteindelijk in het voordeel van Ralph Wijbenga beslist.

In de finale streden de teams van Ronald Brunt en Ralph Wijbenga tegen elkaar. Na twee spannende wedstrijden bij het laatste beetje wind van de avond ging de winst naar het team van Wijbenga Wat is dit mooi! riep hij uit bij binnenkomst in de haven. Het was een hele ervaring, er is goed gestreden en het was ook nog erg spannend!.

Team Wijbenga gaat door deze overwinning naar het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap Matchracen dat tijdens de HISWA te Water (5-10 september) wordt verzeild.

Over Matchracen
Matchracen is een vorm van wedstrijdzeilen die voor zowel beginnende als gevorderde zeilers en publiek spectaculair is. Omdat matchracen korte wedstrijdjes zijn en op klein water gevaren kunnen worden, is het ook goed in de avonduren te doen. Het zijn eenvoudige wedstrijden waar de uitslag direct op de finish bekend is.

De overige Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen vinden plaats op de volgende data en locaties:
4 juli 2006 Provincie Utrecht: WV het Witte Huis Loosdrecht
5 juli 2006 Provincie Noord Holland: HJC Haarlem
6 juli 2006 Provincie Overijssel / Flevoland: Het Bovenwater Lelystad 7 juli 2006 Provincie Zuid Holland WV de Braassem Roelofarendsveen 23 augustus 2006 Provincie Limburg / Gelderland: WSV Giesbeek in Giesbeek
28 augustus 2006 Provincie Zeeland/Noord-Brabant: WSV Wolphaartsdijk in Kampenland
2 september 2006 Open Ronde: WV het Witte Huis Loosdrecht

De Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchrace evenementen worden vanaf 18.00 uur verzeild.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl