Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 4 juli 2006

Koninklijke onderscheiding voor de heer P. Sellis

Op maandag 3 juli 2006 reikt loco-burgemeester E. Boerman een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer P. Selles uit Kampen tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Kampen.

Plaats: Stadhuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1, raadzaal. Tijd: om 19.30 uur.
Decorandus: de heer P. Selles (76 jaar).
Niveau: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op maandag 3 juli aanstaande legt de heer Selles zijn bestuursfuncties, penningmeester en lid van het Algemeen Bestuur, bij Omroep Stichting IJsselmond neer. Tijdens een afscheidsbijeenkomst in het stadhuis krijgt hij de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid van Omroep Stichting IJsselmond. Loco-burgemeester Boerman reikt de onderscheiding uit.

In 1987 begon de heer Selles als penningmeester van het Dagelijks Bestuur van de toenmalige Radio Kampen. Vanaf 1992 was zijn functie tweede penningmeester. Vanaf 1995 stopte hij met zijn werkzaamheden voor het Dagelijks Bestuur, maar hij bleef lid van het Algemeen Bestuur. In 2005 werd hij gevraagd om wederom het penningmeesterschap op te pakken. Nu stopt hij met zijn activiteiten voor de Omroep.

Hiernaast is de heer Selles actief als bestuurslid van de Stichting C.A.S. in Kampen. Inmiddels is hij twaalf jaar lid van het bestuur.

Naast bovengenoemde activiteiten is de heer Selles op andere vlakken actief geweest. Zo was hij vanaf 1990 zeven jaar secretaris bij de toenmalige Stichting Promotie Kampen. Daarvoor was hij namens deze stichting vijf jaar als organisator actief van de campingspelen en zeskampen in de zomermaanden.

Verder was hij tot 1997 twaalf jaar bestuurslid van de Regionale Stichting Medisch Sportkeuringsbureau Overijssel en 41 jaar secretaris van de Stichting Medisch Sportkeuringsbureau afdeling Kampen.

In de periode van 1959 tot 1984 heeft de heer Selles verschillende functies bij voetbalvereniging Go-Ahead Kampen gehad. Hij was voorzitter van het jeugdbestuur, lid en secretaris van het Algemeen Bestuur, jeugdleider en coach/leider van het derde elftal.