Kans op verkeersongevallen groter in de zomer

Prodrive training bv

Kans op verkeersongevallen in de zomermaanden groter dan in de winter Investeer deze zomer in verkeersveiligheid

Dat 95% van alle ongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen weten veel automobilisten niet. Dat de meeste ongevallen niet in de winter plaatsvinden maar juist in de zomer is voor veel mensen ook volledig onbekend. In de winter zijn bestuurders veel meer alert op mogelijk gevaarlijke situaties en passen zij hun snelheid eerder aan. In de zomer is het vaak warm, schijnt de zon fel of laag en wordt de aandacht in het verkeer gauw afgeleid waardoor de kans op ongevallen door automatisme toeneemt. Hoogste tijd om in te grijpen, vindt verkeersveiligheids expert en meervoudig Nederlands Rally kampioen Paul Maaskant.

Verkeersonveiligheid
Paul Maaskant:'Gelukkig daalt het jaarlijkse aantal verkeersslachtoffers, maar toch moet er nog veel gebeuren. Per werkdag vetrekken er drie mensen 's ochtends van huis die 's avonds niet meer thuiskomen. We spreken over gemiddeld 2000 ongevallen per dag en 20.000 ziekenhuisopnamen per jaar, let wel we hebben het hier over alleen Nederland.' Met deze gegevens in het achterhoofd en de jarenlange ervaring in het op voortgezet niveau trainen van bestuurders in alle disciplines werd de Prodrive Rijvaardigheidstraining ontwikkeld.

Voorkomen is beter dan...
De rijvaardigheidstraining wordt in Lelystad uitgevoerd op het moderne rijvaardigheidscentrum van Maaskant. Paul Maaskant, 'we bieden een praktijkgerichte training aan van een volledig verzorgde dag. We besteden veel aandacht aan risicobewustwording. We laten je bijvoorbeeld zelf ervaren wat er gebeurt als je te weinig afstand houdt en wat een verdubbeling van je snelheid doet met je remafstand. Nee, we leren je niet slippen, wij leren je wat je moet doen om gevaren te voorkomen, daar heb je in de praktijk meer aan', aldus Maaskant.

Veel rijtijd
Op de baan van Prodrive kan men risico en slijtagevrij met de eigen auto aan de training deelnemen. Eén trainer begeleidt maximaal 8 cursisten persoonlijk en met portofoons. De training bestaat uit 1 uur theorie en 5 uur praktijk en duurt van 09.00 tot 17.00 uur, een lunch is inbegrepen. Verder leer je in deze training een juiste zithouding, een spiegelafstelling zonder dode hoek, schadevrij manoeuvreren, veilig uit de berm sturen, noodstops maken en rijden door een gladde bocht.

20% korting gedurende de zomermaanden
Normaal gesproken kost een dergelijke training euro 165,--. In de zomermaanden bedraagt het tarief euro 135,--. Leuk als kado voor iedereen die veilig rijden belangrijk vindt. Voor meer informatie of inschrijven voor de training kijkt u op www.prodrivetraining.nl/onlineactie of belt u met Prodrive, 0320-284688


---


Noot voor de redactie (