Ingezonden persbericht


De volgende generatie viruscontrole is beschikbaar

BitDefender presenteert B-HAVE: nieuwe generatie heuristische detectie-engines met superieure virusbescherming voor Dos, Windows en Linux

Boekarest, Roemenië, 04 juli 2006: BitDefender kondigt vandaag de lancering aan van B-HAVE (Behavioural Heuristic Analyzer in Virtual Environments), een nieuwe generatie technologieën voor gedragsanalyse op basis van unieke virtuele en multiplatformdetectiemethoden. De nieuwe technologie omvat web-, netwerk- en e-mailsimulatie, zodat e-mail- en netwerkbedreigingen binnen Windows-, Linux- en FreeBSD-platforms volledig geïdentificeerd kunnen worden.

Een zwak punt van de algemene heuristische scanmethoden is het hoge aantal valse positieven dat gegenereerd wordt. Met B-HAVE slaagt BitDefender erin het percentage valse positieven zeer laag te houden, terwijl 99% van de virussen wordt gedetecteerd.

"BitDefender blijft zichzelf onderscheiden met baanbrekende technologie en superieure producten die hun waarde bewijzen", vertelde Maciej Dziobek, Managing Director van BitDefender voor Centraal-Europa. "Nieuwe technologie doet de discussie over het belang van de detectie van bedreigingen altijd weer oplaaien. Maar de feiten liggen er: het aantal bekende virussen is gestegen tot ruim 170.000, bijna een verdubbeling vergeleken met enkele jaren geleden."

B-HAVE is de opvolger van HiVE (Heuristics in Virtual Environment), de wereldwijd bekroonde heuristische scantechnologie die BitDefender in 2005 op de markt bracht. Hiermee slaagde BitDefender bij de antivirustest van PC World in januari 2006 alle zes varianten van het Zotob-virus te ontdekken en negen andere antivirusproducten achter zich te laten. Ook dankzij HiVE ontdekte BitDefender er in november 2005 in het agressieve Sony DRM-malware. Met de nieuwe B-HAVE-technologie brengt BitDefender viruscontrole op een hoger plan. Dit dankzij het scannen van het toegevoegde virtuele geheugen op het geëmuleerde systeem en het algemene scannen van de bestanden die door de gescande artikelen worden gegenereerd.

B-HAVE heeft zichzelf reeds in de praktijk bewezen en zal volledig geïntegreerd worden in BitDefender Generation 10, dat vanaf september leverbaar is.

Over BitDefender

BitDefender is een Europees marktleider en biedt binnen de antivirus-industrie de snelste en 's werelds meest effectieve lijn aan antivirus en email-beveiligingssoftware. Bovendien heeft BitDefender een standaard gezet bij detectie van actuele dreigingen en eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten beveiligingssoftware. BitDefender levert beveiligingsoplossingen die beantwoorden aan de beschermingsvereisten van informaticaomgevingen van vandaag en biedt bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 100 landen. BitDefender Antivirus is gecertificeerd door al de grote onafhankelijke recensenten in het antivirus 'veld', zoals ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin en komt altijd als (één van) de best geteste scanners naar voren.

BitDefender, een afdeling van SOFTWIN, heeft haar hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië en heeft afdelingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, FL.). Website: http://www.bitdefender.com

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe - PR Division

Tel: +33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com