Ingezonden persbericht


ARENTHALS GRANT THORNTON EN KOOI EN VAN LEEUWEN BUNDELEN KRACHTEN

Alphen aan den Rijn, 4 juli 2006 - Vandaag is bekend gemaakt dat de Alphense vestiging van Arenthals Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. per 1 januari 2007 zal samengaan met het eveneens Alphense kantoor Kooi en van Leeuwen accountants en belastingadviseurs.

Door de fusie van beide toonaangevende Alphense kantoren ontstaat één sterke Arenthals Grant Thornton-vestiging bestaande uit 8 directieleden en ongeveer 80 medewerkers. In de komende maanden zullen verdere voorbereidingen getroffen worden voor het definitieve samengaan per 1 januari 2007.

Beide kantoren zijn zeer enthousiast over de aankomende fusie. Marcel Baks RA, directeur bij Kooi en van Leeuwen, licht toe: "Onze kantoren passen erg goed bij elkaar. Enerzijds is er een aantal belangrijke overeenkomsten, met name in het type cliënten, de persoonlijke aanpak en de interne organisatiecultuur. Beide kantoren zijn van oudsher gevestigd in Alphen en zijn nauw betrokken bij de Alphense ondernemerswereld. Ook is Kooi en van Leeuwen net als Arenthals Grant Thornton actief in de hele Randstad en ligt ook ons werkterrein in en tussen de vier grote steden Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Anderzijds kunnen we elkaar met name in onze dienstverlening prima versterken. Samen beschikken wij over een optimale mix van accountancydiensten en advies. Hier kunnen onze cliënten van profiteren".

Over de aanleiding van de fusie zegt Bert van 't Veer AA MA, directeur en kantoormanager van Arenthals Grant Thornton Alphen: "In de huidige turbulente tijd met steeds toenemende regelgeving en controle, zeker ook voor onze beroepsgroep, verwachten wij gezamenlijk een stevige, toekomstgerichte organisatie neer te kunnen zetten. Hiermee kunnen wij onze huidige en toekomstige klanten optimale kwaliteit en service blijven garanderen. Ook voor ons personeel biedt deze fusie nieuwe perspectieven. In deze combinatie vormen wij een aantrekkelijke, professionele werkgever, waarbij continuïteit in werk en ontplooiing gewaarborgd wordt".

Het nieuwe kantoor zal een breed aanbod van diensten bieden op het gebied van accountancy, belastingadvies, bedrijfsjuridische zaken, subsidieadvies, corporate finance en andere specialistische dienstverlening.

Over Arenthals Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V.

Arenthals Grant Thornton is een accountants- en adviesorganisatie met acht vestigingen in de Randstad. Ongeveer 450 medewerkers bedienen van hieruit middelgrote en grotere ondernemingen, dga's en familiebedrijven op het gebied van accountancy, belastingadvies, bedrijfsjuridische zaken en specialistische diensten. Arenthals Grant Thornton is lid van Grant Thornton International, een wereldwijd netwerk van zelfstandig opererende en onafhankelijke accountants- en advieskantoren. De leden van Grant Thornton International zijn met 21.500 professionals actief in 112 landen en beschikken over een netwerk van 519 kantoren.

Over Kooi en van Leeuwen accountants en belastingadviseurs

Kooi en van Leeuwen accountants en belastingadviseurs is een samenwerkingsverband van accountants, belastingadviseurs en corporate finance specialisten. Als middelgroot kantoor, gevestigd centraal in de Randstad, biedt Kooi en van Leeuwen een totaalpakket van zakelijke dienstverlening. Kooi en van Leeuwen accountants en belastingadviseurs bieden dienstverlening op maat, zowel aan grotere ondernemingen als aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector, vrije beroepsbeoefenaren en non-profitinstellingen.

EINDE PERSBERICHT-

Voor meer informatie (