Oud papier industrie wint innovatieve M2M Award

Van Munster en I-Real blijken innovatieve partners

M2M AWARD NAAR VAN MUNSTER EN I-REAL BV, 20060704 -- Tijdens het nationale M2M congres op 29 juni jl. in Rosmalen is voor het eerst de M2M award uitgereikt aan het meest aansprekende, innovatieve Machine to Machine project van 2006. Van Munster Papier BV won deze prijs met een oplossing voor het monitoren van papiercontainers op afstand. I-Real BV uit Doetinchem (specialist in M2M en telemetrie) zorgde voor de ontwikkeling en de bouw van het systeem.


M2M staat voor Machine to Machine, communicatie tussen en met machines. Voor Van Munster Papier BV ontwikkelde I-Real BV een oplossing voor het communiceren met papiercontainers. Van Munster zocht naar een oplossing voor het zogenaamde 'piepsysteem'. De klant constateert dat een container vol is, hij belt met de papierverwerker en de container wordt zo spoedig mogelijk geleegd.

Met de nieuwe M2M oplossing is het nu mogelijk om via internet het vulniveau van een papiercontainer te volgen. Door middel van E-mail en SMS wordt daarnaast een alarm gegeven wanneer het vulniveau de 80% heeft bereikt en de container dus opgehaald kan worden. Bijzonder is dat de chauffeur ook zelf SMS-berichten naar de containers kan sturen om het vulniveau uit te lezen. Dit is met name handig als een chauffeur in de buurt is en anders 'leeg' terug moet.

De jury was unaniem in haar uitverkiezing. Vooral de participatie van de chauffeurs en het omzetten van een passieve logistieke afdeling naar een proactieve, oogstte veel lof. Daarnaast woog de jury in haar oordeel mee dat voor een betrekkelijk geringe investering maximaal rendement wordt behaald.

Van Munster
Van Munster in Heesch werd opgericht in 1968, maar bestaat als puur familiebedrijf reeds sinds het begin van de jaren '40. In de kern houdt het zich bezig met het inzamelen, sorteren en bewerken van alle soorten oud papier. Hierbij heeft het zich sterk ontwikkeld op het gebied van grafisch papierafval (drukkerijen, binderijen en kartonnagefabrieken). Maar daarnaast verwerkt Van Munster ook andere te recyclen afvalstoffen zoals metalen, plastics etc

I-Real BV
I-Real BV is een jong bedrijf met 14 medewerkers gevestigd in Doetinchem. Het bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor telemetrie en machine to machine communicatie. Sinds de oprichting in 2003 maakt het bedrijf met oplossingen voor beheer op afstand een flinke groei door. Naast de papiersector bevindt haar clientèle zich in de sectoren Water en Riolering, Energie, Veevoeders en Food.




I-Real BV