Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, juli 2006

Embargo tot en met 4 juli 2006 - 22.00 uur

Bennie Ceulen en Jean Marie Le Blanc ontvangen onderscheiding in Valkenburg

Valkenburg aan de Geul eert haar 'Tourhelden'

Burgemeester Constant Nuytens heeft tijdens het galadiner, dat aansluitend aan de Tour de France is gehouden, onderscheidingen uitgereikt aan twee personen die zich op wielrengebied bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Valkenburg aan de Geul. Nuytens: 'Soms doen mensen dingen die ver uitstijgen boven wat wij als 'normaal' beschouwen. Als woorden de lading niet meer afdoende dekken, dan is er reden om op officiëlere wijze 'dank je wel' te zeggen.'

Bennie Ceulen, voormalig beroepsrenner, is door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau wegens zijn aandeel in de promotie van de gemeente Valkenburg door middel van internationale wielerwedstrijden zoals de Amstel Gold Race, de Wereldkampioenschappen, Europese Kampioenschappen en twee keer de Tour de France.

Jean Marie Le Blanc, de Franse 'baas' van de Tour, is door burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul onderscheiden met het 'Valkenburg juweel'. Door de organisatie van de Touraankomst van zowel 1992 als 2006 en de Tour Feminin (eind jaren '80), heeft Le Blanc ertoe bijgedragen dat Valkenburg wereldwijde aandacht heeft gekregen. De regio kreeg daardoor op toeristisch en economisch gebied grote impulsen.

Het 'Valkenburg juweel' is een zeer speciale bekroningsprijs voor diegene die zich op het gebied van recreatie, het toerisme en meer speciaal voor de bevordering van het vreemdelingenverkeer naar Valkenburg aan de Geul bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. De prijs wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul.


- einde persbericht -




Gemeente Valkenburg aan de Geul