CDA Utrecht

CDA heeft zorgen vanwege grote onbereikbaarheid Utrecht

In diverse media is vandaag en gisteren gesproken over de grote onbereikbaarheid van de stad door intensieve wegwerkzaamheden rond de A27 en de A2. Gisteren en vanmorgen was onze stad voor het autoverkeer geheel onbereikbaar. Volgens het Algemeen Dagblad van vandaag zal ook de volgende week het autoverkeer nog grote hinder ondervinden van de werkzaamheden. Dit tot ontsteltenis van de Utrechtse CDA-fractie.

De CDA-fractie is verbaasd over de onbereikbaarheid van de stad en vraagt zich af hoe het zover heeft kunnen komen. Ook zou de CDA-fractie graag van het Utrechtse college willen weten waarin de gemeente kan faciliteren om de overlast van het inkomende en uitgaande verkeer tijdens de werkzaamheden de komende tijd te ontlasten.

Raadslid Eiko Smid van het CDA wil van het Utrechtse college weten of het college betrokken was bij de planning en de afstemming van de wegwerkzaamheden en vraagt zich af af waarom er niet gekozen is voor het houden van de werkzaamheden in de vakantieperiode. Ook wil raadslid Smid dat de gemeente extra maatregelen neemt om de overlast die het verkeer zal ondervinden te ontlasten bijvoorbeeld met omleiding en routeborden.

Inlichtingen: Eiko Smid, e.smid@utrecht.nl of 06 1068 3150, Raadslid CDA Utrecht.

Fractiebureau CDA Utrecht, cda@utrecht.nl of 030 286 11 23/ 06 24 86 87 83.