Politie Zeeland


---

W-2569-2006 Jongeren lichtgewond bij aanrijding
Vanmiddag rond 12.19 uur ontstond er op de President Rooseveltlaan in Vlissingen een aanrijding waarbij een zestal personen lichtgewond is geraakt.
Achter elkaar, over voornoemde straat, reden drie personenbusjes met daarin kinderen en begeleiders die op vakantie waren in Koudekerke. Bij de rotonde op de President Rooseveltlaan gekomen stopte het voorste en middelste busje netjes om ander verkeer voor te laten gaan. De bestuurder van het derde busje zag dit te laat en reed achterin het middelste busje dat, op zijn beurt, tegen het voorste busje aangeduwd werd. Gevolg was dat zes personen zich naar de Eerste Hulp van het ziekenhuis konden begeven. De slachtoffers zijn 16, 17, 18, 40 en 41 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten Leur en Zegge. Een bus werd dusdanig beschadigd dat hij moest worden weggesleept door een takelbedrijf.
(Over de aard van de verwondingen is niets bekend.)

O-2570-2006 Vier auto's betrokken bij aanrijding
Vanmorgen rond 11.24 uur heeft in Kerkwerve, op de N59, een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 56-jarige vrouw uit Rosmalen gewond is geraakt.
Een 46-jarige vrouw uit Rotterdam merkte te laat op dat er een file op de N59 stond en reed achterop de laatste auto in deze file. De drie auto's voor die uit Rotterdam werden alledrie een stukje naar voren geduwd. De auto die werd aangereden beschadigde erg aan de voor- en achterkant. De brandweer moest ter plaatse komen om een portier uit de auto te knippen en de Rosmalense, gestabiliseerd, uit haar positie te bevrijden. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De twee achterste auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept.

Z-2571-2006 Vernieler aangehouden
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 juni werd een van de ruiten van een discobus in Zeeuws Vlaanderen vernield, doordat er een flesje tegenaan was gegooid.
Naar aanleiding van deze vernieling heeft de Zeeuwse politie een aantal getuigen gehoord en videobeelden bekeken die in de bus gemaakt zijn. Uit het onderzoek is de naam van een 21-jarige man uit de gemeente Sluis naar voren gekomen. Deze man is vanmorgen rond 7.30 uur aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij een bekennende verklaring aflegde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft kenbaar gemaakt de schade te zullen vergoeden.

W-2572-2006 Bedrijfsongeval
Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Middelburg heeft vanmiddag rond 16.39 uur een ongeval plaatsgevonden.
Door onbekende oorzaak is een 25-jarige man uit de gemeente Borsele met zijn been onder een stalen wiel van een rijdende rolsteiger (met een gewicht van 16 tot 20 ton) terecht gekomen. Een collega van hem stond op een afstand van een tiental meters van het ongeluk. Hij is snel naar een takel gerend en heeft de steiger omhoog getrokken. Het slachtoffer kon zichzelf opzij slepen. De ambulance kwam ter plaatse en het personeel constateerde een gecompliceerde beenbreuk. De 25-jarige is, met de traumahelicopter naar het academisch ziekenhuis in Antwerpen vervoerd. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
W-2573-2006 Aangehouden winkeldief
Een 16-jarige Middelburgse is vanmiddag rond 16.15 uur aangehouden in een winkel aan de Lange Zelke in Vlissingen. Zij wordt er van verdacht goederen te hebben weggenomen ter waarde van ongeveer 300 euro. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

---- --