Kasteel scoort bij tevredenheidonderzoek in opdracht RWI

HEERDE, 20060704 -- Kasteel Coaching en Loopbaanbegeleiding heeft de hoogste score gehaald in een landelijk onderzoek naar klanttevredenheid. De Raad voor Werk en Inkomen, die het onderzoek uitvoerde onder opdrachtgevers en cliënten van 221 re-integratiebureaus, heeft half juni de resultaten bekend gemaakt. Cliënten gaven een rapportcijfer van 8,7 voor de dienstverlening van Kasteel, terwijl de gemiddelde score een 7,4 was. Zij waardeerden vooral de aandacht voor eigen wensen en ideeën van de kandidaat en inzicht in het verkrijgen van werk. De uitslag van de onderzoek is gepubliceerd in de keuzegids van de Stichting Blik op Werk.


Aandacht eigen ideeën kandidaat
Een van de diensten van Kasteel is het uitvoeren van IRO-trajecten in opdracht van het UWV. Dit zijn Individuele Re-integratie Overeenkomsten, waarbij de kandidaat zelf het re-integratiebureau kiest en een plan opstelt voor een terugkeer naar de arbeidsmarkt. Lia Kasteel, eigenaresse, vertrouwt op een persoonlijke aanpak, de eigen ideeën van de kandidaat zijn leidend in het proces naar werk. Dit werd hoog gewaardeerd in het onderzoek.
Verder was er waardering voor de medewerkers, het vergroten van kansen op werk en terugkeer naar werk, de ingezette activiteiten en het inzicht in het verkrijgen van een passende baan.

Resultaten
De resultaten van de aanpak van Lia Kasteel zijn dan ook duidelijk. Uit eigen cijfers blijkt dat van de deelnemers die gedurende een half tot 1,5 jaar begeleid werden door Kasteel, 57% uitstroomde naar een reguliere baan, 5% een proefplaatsing heeft bemachtigd en 5% een stageplek heeft verworven om ervaring op te doen. Ter vergelijking: de landelijke resultaten liggen gemiddeld tussen de 10 en 30%.

Kasteel Coaching en Loopbaanbegeleiding biedt naast re-integratie ook de diensten outplacement en loopbaanheroriëntatie aan. Ook hier zoekt zij naar een match waarbij de kandidaat 'klikt' met een baan.