Uit in vlissingen

Straatfestival Vlissingen: 5 t/m 9 juli 2006

Nog even en het is weer zover: van 5 t/m 9 juli staat Vlissingen in het teken van het Straatfestival. Dit jaar viert het Straatfestival Vlissingen haar 25e editie. Op verschillende markante plaatsen in de stad worden prachtige, op doek uitvergrote, fotos van Lex de Meester geplaatst die een beeld geven van 25 jaar Straatfestival. Verder wordt het een jubileum dat vooral gevierd wordt met een blik naar de toekomst. De opzet van het festival is dan ook enigszins veranderd. Het Bellamypark vormt het festivalhart met Sunset City; elke dag muziek, theater en dans in een prettige ambiance met terrasjes, theateracts en tentvoorstellingen. De muziek vindt dit jaar plaats op het sfeervolle Dijktheater. In de St. Jacobskerk wordt een dansvoorstelling opgevoerd en ook op het Scheldeterrein zijn voorstellingen te zien. Wederom een festival met bijzondere locaties en spetterende voorstellingen van binnen- en buitenlandse muzikanten en artiesten.

Programma Straatfestival Vlissingen 2006

Het Straatfestival wordt op woensdag 5 juli spectaculair geopend door Grupo Puja!. Acht dansers voeren op live muziek een choreografie uit aan een grote bol, die hangt aan een kraan van 30 (!) meter hoog boven het Bellamypark. In de St. Jacobskerk kunt u kijken naar een bijzondere dansvoorstelling op orgelmuziek van Dance Works Rotterdam. Op Sunset City zijn er voorstellingen van o.a. de Stijle Want en Tam Tam theater. De band Sensual zal een swingend optreden geven op het Dijktheater.
Donderdag is de eerste dag van het project Sche(me)ring en inslag van de Werf, op het Nollestrand. Bij zonsondergang worden een aantal korte, theatrale zonsondergangconcerten uitgevoerd. In de Zware Plaatwerkerij voert Odd Enjinears een mechanisch sprookje op. Een mix van fysiek spel, beeldende techniek en klinkende mechanismen, zonder te praten. Op het Dijktheater treden Pete Philly & Perquisite op en laten hun betoverende, soulvolle hiphopkunsten zien.
De kappers van Sienta La Cabeza creëren op vrijdag de mooiste kapsels voor een ieder die dat wil. Op het Bellamypark worden door Letswork2gether breakdance workshops gegeven. Zeelands befaamdste bluesrockers The Juke Joints en de Julians Sas Band verzorgen s avonds optredens op het Dijktheater.
Zaterdag is traditiegetrouw de Straattheaterdag. Het centrum van Vlissingen wordt gevuld met optredens van nationale en internationale straatartiesten. Dit jaar zijn dat onder andere: Hott Schrott, The Bizzarium, La Guardia Flamenca, Picto Facto. Muzikale optredens zijn er op Sunset City van Ygdrassil, Magister en Banda Lobo. Op het Dijkttheater een spetterend reggae optreden van Third World, waarbij UnitedSounds ervoor zorgt dat het publiek opgewarmd is. Bij de Oranjemolen zien we een migrant die vertrekt naar het onbekende in de indrukwekkende mens-beeld dansvoorstelling Transit. Op zondag is er een voorstelling in de Zware Plaatwerkerij van Theaterhuize L.I.N.D.A. geïnspireerd op het werk van de dichter/schrijver Johnny van Doorn (1944-1991). The Perfect Pitch ontbreekt ook dit jaar niet. Onder leiding van Lee Hayes presenteren wij u nieuwe maar ook bekende artiesten die een nieuwe weg zijn ingeslagen of uit een ander vaatje tappen. Dit jaar met De Zwoelie Troelies, Full House en David Cassel. De muziekoptredens van die dag zijn R.O.O.O.M.en Think of One. Het gehele programma wordt afgesloten met Die Lustige Schlagerfreunden. Schlagermuziek op zijn leukst.

Einde persbericht

Nadere informatie (