Gemeente Deventer

Week 25, 23 juni 2006

HOORZITTING WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Deventer organiseren op donderdag 5 juli van 19 tot 20.45 uur een hoorzitting over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De hoorzitting wordt gehouden in het Stadhuis, Grote Kerkhof 4.

Alle inwoners van Deventer kunnen dan hun mening geven over de voorlopige plannen van het college over het verstrekken van voorzieningen die mensen in staat stellen een zelfstandig huishouden te voeren, zoals de huidige WVG-voorzieningen en de huishoudelijke verzorging. De verordening waarin deze plannen worden vastgelegd, stelt de gemeenteraad later dit jaar vast.

In de verordening legt de gemeente onder andere vast hoe zij invulling geeft aan het verstrekken van voorzieningen aan mensen met een lichamelijke beperking; de voorzieningen die nu nog zijn ondergebracht in de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning komt er meer samenhang in de ondersteuning voor de inwoners.

Zo kan iedereen straks bij één loket terecht met vragen over ondersteuning. Bovendien betrekt de gemeente de inwoners bij het ontwikkelen van het gemeentelijke Wmo-beleid. Dat maakt ondersteuning op maat mogelijk. De gemeente Deventer biedt die ondersteuning en heeft daarvoor de wettelijke âcompensatieplichtâ. Dit beleid zal de komende jaren gestalte krijgen.

Einddoel

Het maatschappelijke doel van de Wmo is: meedoen. Meedoen van àlle inwoners aan àlle facetten van de samenleving, al dan niet geholpen door vrienden, familie of bekenden. Dat is de onderlinge betrokkenheid tussen mensen. En als dat niet kan, is er ondersteuning vanuit de gemeente. Het einddoel van de Wmo is een samenhangend lokaal beleid op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning en op aanpalende terreinen.

Documenten

Belangstellenden kunnen de verordening en twee bijbehorende beleidsnotities downloaden op Bewoners > Leven in de stad > WMO > of opvragen bij het Gemeentelijk Informatiecentrum, telefoon 0570 - 693333.

Publicatiedatum: 26-6-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 26 juni 2006