Gemeente Utrecht

Startschot computercursus CompU4school

Wethouder Marka Spit is woensdag 5 juli aanwezig bij de start van de eerste computercursus van het project CompU4school op de Hogeschool Utrecht. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ontvangen van de gemeente Utrecht een computer en een bijbehorende cursus, verzorgd door studenten van de Hogeschool Utrecht. Het project richt zich op kinderen die komend schooljaar starten met voortgezet onderwijs. Inmiddels hebben 450 kinderen een computer aangevraagd.

Op de Hogeschool Utrecht krijgen de eerste twintig kinderen woensdag 5 juli van 14.30 tot 17.30 uur een computercursus. Om 17.00 uur ontvangt ieder kind een certificaat van wethouder Marka Spit van Sociale en Economische Zaken. Bovendien zal zij een demo onthullen van de pc die de kinderen na de zomer krijgen, inclusief een printer en een tijdelijke internetaansluiting van Casema.

Gloednieuwe computer

Het project CompU4school wordt mogelijk gemaakt door de afdeling Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SoZaWe) van de gemeente Utrecht. Hierdoor kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen komend schooljaar starten met een gloednieuwe computer, een onmisbaar leermiddel in het voortgezet onderwijs.

De aanvraagperiode voor de computers loopt af op 30 juni a.s. Voorwaarde voor het ontvangen van een computer is dat het kind eerst de computercursus volgt die SoZaWe aanbiedt. Tijdens de cursus leren de kinderen omgaan met de computer, die leverancier Megasellers in september bij de kinderen thuis aflevert. De computercursus wordt kosteloos verzorgd door studenten van de Hogeschool Utrecht. Op 5 juli krijgt de eerste groep kinderen deze cursus. De rest van de kinderen volgt de cursus na de zomervakantie.

Noot voor de media:

De pers is van harte uitgenodigd om op 5 juli vanaf 16.45 uur bij de cursus en de uitreiking van de certificaten aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via s.sluijter@utrecht.nl. De certificaten worden uitgereikt in de docentenkamer op de 2e etage van de Hogeschool Utrecht aan de Nijenoord 1.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Sandra Sluijter, communicatie Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, 030- 286 59 13 of met Annemieke Vermeulen, bestuurscommunicatie, 030 - 286 11 55.