Technische Universiteit Eindhoven

27-06-2006: De Junior Enterprise World Conference in Eindhoven

Driehonderd ondernemende studenten op conferentie over innovatie en ondernemerschap

De Junior Enterpise van de Technische Universiteit Eindhoven UniPartners organiseert het internationale evenement Junior Enterprise World Conference. Van 5 t/m 10 juli wonen driehonderd deelnemers een programma bij van lezingen en workshops rond het thema: innovation in a competitive knowledge society. De vijfdaagse conferentie is in het Evoluon Congrescentrum en op de High Tech Campus.

De Junior Enterprise World Conference komt voort uit een samenwerking tussen drie internationale organisaties voor studenten met een eigen onderneming: JADE (Europese confederatie), Brasil Junior (Braziliaanse confederatie) en ShARE (Aziatische confederatie). Samen vormen deze organisaties een wereldwijd netwerk van 45.000 ondernemende studenten van 26 nationaliteiten.

Aandacht voor Eindhoven

De regio Eindhoven is recent benoemd tot derde meest innoverende regio van Europa. Een grote rol hierin speelt de TU/e en het toptechnologiebedrijf Philips. Op dit moment is Eindhoven dan ook één van de weinige regios van Europa die de Lissabon-doelstellingen van 2010 al voorbij is gestreefd.

Mede door deze ontwikkelingen is ervoor gekozen het thema van de conferentie te richten op innovatie in de regio Eindhoven. Voor de invulling van het thema staan de volgende sprekers op het programma om hun visie op deze ontwikkelingen te geven: Kleisterlee (CEO Philips), Leadbeater (schrijver en adviseur op gebied van innovatie en creativiteit), Hofheinz (voorzitter van de Lisbon Council) en Meijer (professor TU/e, winnaar Spinoza-prijs).