Juni 2006

webdevelopment

Op fietscruise door de Kempen
Op het Kempisch Kanaal in Limburg (België) kan je vanaf volgende week woensdag 5 juli een zomer lang op fietscruise. Een uniek toeristisch project dat twee Kempense topactiviteiten naadloos op elkaar doet aansluiten: fietsen en varen.
Met de verdwijning van de oude industrieën langs de Kempense waterwegen verloren de kanalen en rivieren hun grauw en somber karakter. Het zijn nu aantrekkelijke, langgerekte groene zones, waarlangs het heerlijk fietsen is.

Iedere woensdag en donderdag in juli en augustus stap je vanuit het zadel recht op een vaartuig dat je over het Kempisch Kanaal voert en je onderweg op geregelde tijdstippen de kans biedt weer af te stappen. Je fiets neem je natuurlijk mee op de boot. Prijs: 2 euro per traject.

Tijdens de vaartocht geniet je van het Kempense uitzicht en het kabbelende water. Je krijgt zelfs wat toeristische informatie opgediend. Ondertussen rust je uit bij een heerlijk streekbiertje van Achel, Bocholt of Opitter. Oh ja: vergeet niet te wuiven naar de likkebaardende fietsers op de oever...

Info: + 32 (0)11 23 74 50, www.toerismelimburg.be/fietscruises. Je kan ook de uitgebreide infofolder bestellen.

Fietsers eregasten op Zandsculpturenfestival

De luisteraars van de Vlaamse openbare Radio 2 hebben Fietsparadijs Limburg verkozen tot 8ste Wereldwonder. Daar kan ook het Zandsculpturenfestival in Lommel, dat komende zaterdag 1 juli opent in de stad van witzand en glas, niet om heen! Op de terreinen van Maatheide zijn nog tot 19 september duizenden tonnen zand omgetoverd tot kunstwerken rond 'de nieuwe wereldwonderen'. Fietsparadijs Limburg heeft daartussen ook zijn verdiende plaats gekregen.

Gedurende het Zandsculpturenfestival worden fietsers extra in de watten gelegd. Wie via het gratis nummer 0800 96 96 7 een huurfiets of Verhalenfluisteraar huurt of wie een fietskaart koopt in één van de 11 fietsonthaal- en servicepunten van Fietsparadijs Limburg, in een toeristisch kantoor of bij de 7 Esso-stations die fietskaarten van Fietsparadijs Limburg verkopen, krijgt een fietsbon. Hiermee betaalt hij sowieso al 2,50 euro minder voor zijn toegangsticket tot het Zandsculpturenfestival (normaal 8 euro). Met de bon krijg je op het festival nog tal van bijkomende kortingen bij aankoop van een ijsje, drankje, snack en cd. Bovenop dit alles verkrijgt iedereen die zich op de 'fietstrefdag' op zondag 17 september op het Zandsculpturenfestival aan de kassa aanmeldt met een fietsbon, gratis toegang voor het volledige gezin. Op deze fietstrefdag worden honderden prijzen weggeschonken, o.a. heel wat fietsattributen.

Kijk voor meer info op : http://www.zandsculpturen.org/

Marc Verstraten
medewerker Pers
Toerisme Limburg vzw

* Willekensmolenstraat 140
B-3500 Hasselt (België)
( + 32 11 23 74 81 (fax 66)
2006-06-29