Stadsdeel Amsterdam-Noord

Wie wordt het talent van Nieuwendam-Noord 2006?

Talentz: finale talentenjacht the Battle

Op woensdag 5 juli vindt Talentz plaats, de finale van the Battle: dé talentenjacht voor jongeren uit Nieuwendam-Noord. Deze talentenjacht wordt voor de tweede keer georganiseerd en richt zich op jongeren tussen de 10 en de 15 jaar. De Battle bestaat uit zes masterclasses. Uit elke masterclass wordt een winnaar gekozen. De zes winnaars zullen vervolgens onderling strijden om de titel Talent van Nieuwendam-Noord (Talentz). Talentz is daarmee de afsluiting van de Battle.

Doel van het project is jongeren hun talenten te laten ontdekken en te stimuleren aan sport en activiteiten deel te nemen. De afgelopen maanden hebben de jongeren workshops kunnen volgen. Alleen deelnemers die bij alle workshops aanwezig zijn geweest, mogen meedoen in de finale. De jury bestaat uit portefeuillehouder jeugd, Chris de Wild Propitius, rapper Negativ en voetballer Nick van der Velde.

"Vorig jaar was Ahmed Mobarek winnaar van Talentz. Hij heeft met gedichten zijn droom uitgebeeld om zijn eigen boek te signeren en dat heeft hij ook gedaan. Het stimuleren van ambities is één van onze doelstellingen met the Battle, we hopen dat alle winnaars na hem het ook kunnen waarmaken", aldus portefeuillehouder Chris de Wild Propitius.

Masters

De mastersclasses worden verzorgd door 'masters': sporters of kunstenaars met ruime ervaring. Dit jaar zijn de masters:
* Aafke Steenhuis (tekenen & schrijven)

* Thom Haringh (vechtsport)

* Nathalie Robitzky (streetdance)

* Henk van Teunenbroek (voetbal)

* Harry Mercuur (koken)

* Michael Helmerhorst (theater).

De masterclasses zijn toegankelijk voor publiek maar deelname is besloten. Er zijn naast de masterclasses ook workshops waar bezoekende kinderen aan mee kunnen doen.

The Battle is een samenwerkingsverband tussen Sportbuurtwerk, Opbouwwerk-Noord, de ondernemersvereniging Waterlandplein, Thuis op Straat en de openbare bibliotheek. Het wordt gefinancierd door het stadsdeel.

Datum: 5 juli 2006

Locatie: Waterlandplein Nieuwendam-Noord

Tijdstip: van 13.00 tot 17.30 uur