Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 5 juli 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Binnenhof 7, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Lingedal 10, dakkapellen aanbrengen.

Standaardmolen 51, dakopbouw bouwen.

Bermweg 69, luifel boven entree aanbrengen.

Elandstraat 90, bedrijfspand met kantoor bouwen.

Akeleibaan 59, tussenvloer bouwen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Merelhoven 367 en 98, woning voorzijde uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 6 juli 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 26 juni 2006:

Orkaden 1, gevel/kozijnen veranderen.

Verzenddatum 27 juni 2006:

Desertosingel 111, appartement veranderen.

Verzenddatum 28 juni 2006:

Fascinatio fase 3, 52 woningen bouwen.

Sara Burgerhart Erf 56, serre veranderen.

Verzenddatum 30 juni 2006:

Bazuin 2, gewijzigd uitvoeren verbouwen wooncentrum.

Chopinstraat 89, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Paganinistraat 92, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Paganinistraat 94, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Lingedal 10, dakkapellen aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd

Door de gemeente aangevraagd:

Ter hoogte van flat Akkerwinde 2-36

3 Canadapopulieren (Populus Canadensis), 1 schietwilg (Salix alba) en
1 treurwilg (Salix sepulcralis). Bomen staan te dicht op het flatgebouw.

Herplant met 3 sierappels (Malus toringo).

Ter hoogte van Trompet 1


1 acacia (Robinia pseudo Bessoniana) wegens wortelopdruk.

Herplant met 1 grootbloemige trompetboom (Catalpa speciosa).

Achterzijde Jan van Kanrede 77


1 kronkelwilg (Salix matsudana Tortuosa) wegens schaduwoverlast en staat te dicht op de erfafscheiding. Geen herplant. Dichtere beplanting op deze lokatie is niet gewenst.

Kanaalweg ter hoogte van de s Gravenpoortschool


1 wilg (Salix alba). De boom is dood. Geen herplant, er is voldoende vervangend groen in de omgeving.

Nabij Capelseweg ter hoogte van ingang sportpark Schenkel


2 linden (Tilia Cordata). De bomen leveren gevaar op in verband met ernstige scheefstand van de bomen richting fietspad. Herplant met 2 linden (Tilia Cordata).

Aan het fietspad aan de Fresco


8 grauwe abelen (Populus canescens). De bomen worden geveld wegens wortelopdruk. Herplant met 10 elzen (Alnus spaethii Spaeth).

Aan de achterzijde van de woning Wisselspoor 241/243


3 coniferen (Leylandii). De bomen worden geveld wegens herinrichting beplantingsvak (voormalig inpikgroen).

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd

Door Comwonen aangevraagd:

Op het terrein van de Beemsterhoek


1 zomereik (Quercus Robur). Stormschade. Herplant met een zelfde boomsoort (Quercus Robur).

Valeriusrondeel


1 gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus), 1 zwarte els (Alnus glutinosa) en 1 meidoorn (Crataegus monogyna). De bomen worden geveld wegens reconstructiewerkzaamheden. Herplant met zelfde soort bomen elders op het terrein.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd

Overige aanvragers:

Hoek Edelhertstraat/Elandstraat


2 zwarte elzen (Alnus glutinosa). De bomen worden geveld wegens bebouwing. Geen herplant mogelijk.

KAPVERGUNNINGEN verleend

Verleend op 30 juni 2006:

Buitengebied zwembad De Blinkert Valeriusrondeel 700


2.380 m2 bosplantsoen/sierplantsoen/zaailingen en 1 es (Fraxinus excelsior), 1 esdoorn (Acer Pseudoplatanus) en 1 ruwe berk (Betula pendula) (rondom het oude buitenzwembad ) wegens reconstructiewerkzaamheden (sloop buitenbaden). Geen herplant in verband met de aanleg van een gazon (met de gespaarde bomen) en de sloop van de buitenbaden.

SNOEIEN/KANDELABEREN

Bij de vissteiger aan de Librije


1 wilg (Salix sepucralis Chrysocorona). Herplant is niet aan de orde, de boom wordt alleen zeer sterk gesnoeid (kandelaberen).

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking, liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 17 juli 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:

Bewoners Ondersteuning Capelle, in samenwerking met Comwonen en BSN, voor het houden van een Lopend Vuurbijeenkomst in de Florabuurt voor de bewoners van de Florabuurt op het veldje bij de Wingerd ter hoogte van huisnummers 138-180 op woensdag 12 juli 2006 van 19.00 tot 21.00 uur;

Mw. M.J. de Veer, namens WOP Fascinatio, voor het houden van een wijkfeest in Fascinatio aan de Solislaan tussen 1e en 2e Terralaan/Solisplein (bouwterrein) op zaterdag 2 september 2006 van 12.00 tot 20.00 uur.

LICHT/GEVELRECLAME

Het college heeft op 27 juni 2006 vergunning verleend voor het plaatsen van een licht/gevelreclame aan het pand Meidoornveld 57.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING 2006

Het college heeft In de vergadering van 27 juni 2006 de procedureregeling planschadevergoeding 2006 vastgesteld. Deze regeling bevordert en waarborgt een zo goed mogelijke gang van zaken bij het ontvangen, behandelen en afdoen van een aanvraag om vergoeding van planschade.

Door een wetswijziging van artikel 49 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) is het college (in plaats van de gemeenteraad) het bevoegde gezag om te beslissen op aanvragen om vergoeding van planschade. Voor het behandelen van een aanvraag is een drempelbedrag van 300,- verschuldigd. Als planschadevergoeding wordt uitgekeerd, vindt teruggave van het drempelbedrag plaats.

Voor het indienen van een aanvraag om vergoeding van planschade is, met inachtneming van een overgangsmaatregel, een verjaringstermijn van vijf jaar geïntroduceerd.

De tekst van de procedureregeling planschadevergoeding 2006 ligt ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en de tekst van de procedureregeling planschadevergoeding 2006 liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders (tenzij anders vermeld) van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.