Politiebericht Rijn&Venen, 09.15 uur

Utrecht, 05-07-2006

Diefstal sleutels

MAARSSEN- Op dinsdagochtend werd een insluiper aangehouden. Omstreeks
11.00 uur liep een bewoonster van een woning aan het Zebraspoor de deur open en ging even de planten water geven. In de tussentijd zag een 14-jarige jongen uit Maarssen kans op de sleutels te pakken die in de woning lagen. De politie werd gewaarschuwd en de jongen werd aangehouden. Hij bekende de sleutels te hebben gestolen maar had hier geen goede reden voor.

Wees alart op insluipers

Tijdens (warme) zomerdagen laten mensen regelmatig de deuren en ramen openstaan terwijl zij afwezig zijn of niet direct zicht hebben op deze toegangen. De kans op insluipingen en woninginbraken is bij mooi weer daarom groter dan normaal.

Insluipers en inbrekers zien veelal kans via de openstaande achterdeur, raam of schuifpui naar binnen te dringen en snel waardevolle goederen mee te nemen, soms terwijl de bewoners elders in het huis aanwezig zijn.

Populaire buit bij insluipingen zijn portemonnees, handtassen en mobiele telefoons. Insluipers zijn veelal lokale mensen die niet schromen hun slag te slaan als de gelegenheid zich voordoet. Om insluiping in de woning te voorkomen adviseert de politie om deuren en ramen ondanks het mooie weer - altijd af te sluiten bij (korte) afwezigheid.