Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 5 juli

Fryslân, 05-07-2006 o Politieberichten van dinsdag 4 juli 07.00 uur t/m woensdag 5 juli 07.00 uur.

Bolsward: brand op platte dak verzorgingstehuis
De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een brand op het platte dak van een verzorgingstehuis aan de Eekwerdlaan. Medewerkers van een dakbedekkingbedrijf waren bezig met werkzaamheden aan het platte dak. Tijdens deze werkzaamheden vatte het dakmateriaal vlam. Een medewerker van het verzorgingstehuis heeft de beginnende brand grotendeels met een brandblusser kunnen blussen. De brandweer heeft vervolgens de brand nageblust. Tijdens de brand ontstond er in de hal en in een vleugel van het verzorgingstehuis rookontwikkeling. Deze ruimtes werden door politie ontruimd. Nadat de brandweer klaar was met blussen en alle rook uit het gebouw was getrokken konden de bewoners en het personeel van het verzorgingstehuis weer naar binnen.

Leeuwarden: snorfietsster gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Elzenstraat, waarbij een 16-jarige snorfietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 59-jarige automobilist uit Leeuwarden wilde het terrein van een bouwmarkt oprijden, maar zag daarbij de snorfietsster over het hoofd. Een frontale botsing was het gevolg. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: politie houdt executieactie in Leeuwarden
De politie heeft maandag in Leeuwarden een zogenaamde executieactie gehouden. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. In totaal werden zeven personen aangehouden die bij elkaar nog 108 dagen aan gevangenisstraffen of hechtenis moesten uitzitten. Een 36jarige inwoner van Leeuwarden nam een groot deel van deze dagen voor zijn rekening. Hij moest nog 75 dagen uitzitten. Ook werd er tijdens de actie een gestolen auto aangetroffen, een auto buiten gebruikgesteld en voor 5000 euro aan openstaande boetes geïnd. Een groot deel van deze openstaande boetes werden gelijk betaald omdat er voor het eerst gebruik werd gemaakt van een mobiel pinapparaat.

Dokkum: man aangehouden op verdenking bezit harddrugs
De politie heeft dinsdagmiddag op de Birdaarderstraatweg een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man, die al tijdje word verdacht van het dealen in harddrugs in Dokkum, viel op omdat hij met zijn auto een aantal gevaarlijke inhaalmanoeuvres had uitgevoerd. Na een stopteken werd tijdens een controle in de auto van de man wikkels met harddrugs, vermoedelijk cocaïne, en XTC-pillen aangetroffen. Ook werd er in de auto een busje met peperspray aangetroffen. De politie heeft de drugs en peperspray in beslaggenomen. De man is voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten. De man, die vermoedelijk onder invloed van drugs en/of alcohol de auto bestuurde, weigerde een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed De politie heeft woensdagochtend vroeg een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden op de Prins Hendrikstraat aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het Ruiterskwartier zagen agenten de Leeuwarder erg langzaam rijden en de auto voerde geen verlichting. De bestuurder kreeg op de Prins Hendrikstraat een stopteken, waarna bij hem een blaastest werd afgenomen. De man bleek te hebben gedronken. Omdat hij zich recalcitrant gedroeg werd hij geboeid overgebracht naar politiebureau. Op het politiebureau blies hij 185 ug/l. Er werd tevens een bloedproef bij de man afgenomen omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs was. Er is proces-verbaal opgemaakt.