Politieberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 05-07-2006

Verdachte situatie

UTRECHT- Op dinsdagavond werd door de hulp van het publiek een verdachte man aangehouden.

Omstreeks 21.30 uur zag een agent twee mannen lopen in een parkeergarage aan de Croeselaan. De agent vertrouwde het niet en wilde hen controleren. De mannen renden vervolgens hard weg in de richting van het Jaarbeursplein en splitsen zich. Twee getuigen op skeelers zette de achtervolging in. Ter hoogte van de Koningsbergerstraat kregen ze een van hen te pakken. De verdachte werd echter zo agressief dat de getuigen hem wel moesten loslaten. De agent kon de tweede verdachte later wel aanhouden. Een chauffeur van een takelwagen zag de agent achter de man aanrennen en plaatste zijn wagen op de stoep. Hierdoor werd de pas afgesneden voor de 18-jarige man uit IJsselstein en kon hij worden aangehouden. In de garage werden geen opengebroken autos aangetroffen. Waarschijnlijk was de politie hen te snel af.

De man kreeg een bekeuring voor het niet hebben van een identiteitsbewijs, belediging van een agent en het zich bevinden op verboden gebied.

Man met mes aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juli een man aangehouden omdat hij met een mes op straat liep.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie diverse meldingen van getuigen die gezien hadden dat een man met een mes op de Hardebollenstraat liep. Ter plaatse trof de politie een 45-jarige man uit Utrecht aan. De man had een mes in zijn broekzak en werd aangehouden. Uiteindelijk kreeg de Utrechter op het bureau een bekeuring en kon daarna naar huis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan het Boven Clarenburg heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel had in de gaten dat een man zich verdacht gedroeg in de winkel. Eenmaal bij de kassa rekende de man niet alle goederen af. Hij werd aan gehouden en uit onderzoek bleek dat de 45-jarige Utrechter voor ruim 100,= aan levensmiddelen niet had afgerekend. De man werd aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Op het bureau werd hij voor verhoor ingesloten.

Vermiste man weer terecht
UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een vermiste man aangetroffen na een zoekactie. Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie de melding dat een man nog niet thuis, aan de Hondsrug, was gekomen en vanaf het middaguur al weg was. Men vond het vreemd en mede door de leeftijd van de man en zijn gezondheidstoestand besloot de politie een zoekactie te starten. Een groot aantal agenten en een politiehelikopter werd ingezet. Omstreeks 23.00 uur werd de man bij de Lotharingen aangetroffen. Hij was verward en is door ambulancepersoneel meegenomen voor onderzoek.